Grd padec slovenskega asa na dirki po Flandriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sloviti spomenik se je slabo razpletel za slovenskega kolesarja.
Oglej si celoten članek

Dirka po Flandriji, gre za eno izmed petih najprestižnejših enodnevnih dirk, se je nesrečno odvila za enega od treh Slovencev, ki so doslej slavili na 'spomenikih' kolesarstva. Matej Mohorič je lani dobil preizkušnjo Milano - San Remo, tokrat pa ga je na dirki po Flandriji zaustavil grd padec v katerega se je zapletel z Eritrejecem Biniamom Girmayjem. 

Z afriškim kolesarjem, ki danes sicer praznuje 23. rojstni dan, sta trčila, padla na tla, v njiju pa je priletelo še kar nekaj kolesarjev.

Slovenec nato ni nadaljeval z dirko. Mohoriča naslednji teden sicer čaka glavni cilj sezone, preizkušnja Pariz-Roubaix, kjer je lani dolgo bežal, na koncu pa osvojil peto mesto.

Iz ekipe Bahrain Victorious so po dirki sporočili, da bo nekdanji mladinski svetovni prvak prihodnji teden nastopil na granitnih kockah 'severnega pekla'. Okrog sedmih zvečer se je oglasil še Mohorič. "Grozen dan je bil, ampak kljub nesreči sem v redu," je zapisal na tviterju. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:52 2. April 2023.

    V tako nabiti gneči je ta pojav le vprašanje časa.

  • 17:32 2. April 2023.

    Upam, da ni hujših poškodb. Takole hitro gre zapestje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.