Po poškodbi najboljšega košarkarja zadnjih let Atlanta odpihnila Milwaukee

Foto: Epa
Foto: Epa
Atlanta izenačila v dvoboju z Bucks na 2:2.
Oglej si celoten članek

Ekipa Atlanta Hawks je v finalu vzhodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA doma visoko premagala Milwaukee Bucks s 110:88 in izid v zmagah izenačila na 2:2. Peta tekma bo v noči na petek po slovenskem času v Milwaukeeju.

Lou Williams (21 točk, osem podaj), Srb Bogdan Bogdanović (20 točk, pet podaj, štiri ukradene žoge, trije skoki) in Kevin Huerter (sedem podaj, 15 točk) so nadoknadili izostanek poškodovanega zvezdnika domačih Traeja Younga.

Levo koleno pa si je med padcem v tretji četrtini poškodoval prvi mož Milwaukeeja, Grk Giannis Antetokounmpo. Dvakratni najkoristnejši igralec lige je pred predčasnim odhodom s parketa dal 14 točk, osem skokov in imel tri podaje. Jrue Holiday je vodil napad Bucks z 19 točkami, Khris Middleton je dodal 16 točk, preostali v ekipi gostov pa niso prišli do dvomestnega števila košev.

Foto: Epa Giannis Antetokounmpo

Na drugi strani je šest igralcev doseglo deset ali več točk, Milwaukee je za povrhu zadel le 14 od 41 metov iz igre ter pet trojk iz 23 poskusov. Tako ne čudi, da so Hawks ob polčasu vodili z 51:38 in Bucks zaustavili na najnižjem številu točk v letošnji končnici po dveh četrtinah. Domači so nato tekmo mirno pripeljali do konca.

"Povsem ekipna zmaga, to je kratek opis tekme," je misli o dvoboju strnil trener Hawks Nate McMillan. Njegovega kolega Mikea Budenholzerja poleg slabe predstave varovancev skrbi tudi zdravstveno stanje igralca, ki je bil v zdanjih treh sezonah kar dvakrat .izbran za najkoristenjšega košarkarja lige.

"Videli bomo, kako je z njim po jutrišnjih pregledih. Ampak sprijazniti se bomo morali z mnenjem zdravnikov, videti je bilo namreč zelo grdo. Toda ne glede na to, ali bo lahko igral ali ne, se moramo zavedati, da imamo vseeno zelo dobro ekipo, ki pa se bo morala bolje postaviti na igrišču, na obeh straneh," je ocenil Budenholzer.

Pri Bucks se bojijo najhujšega (raztrgane križne vezi), kar bi pomenilo, da je izjemni Grk že zaključil s sezono, izpustil pa bi tudi začetek naslednje, več pa bo znanega po preiskavi z magnetno resonanco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.