Gre za rezultat vsakodnevnega dela

Foto: Žurnal24 Jaka_Lakovic_okej_AFP
Jaka Lakovič je z igranjem za Panathinaikos in Barcelono dokazal, da je eden od najboljših branilcev v Evroligi. Na svojo vlogo v ekipi je ponosen in verjame, da bodo v nadaljevanju igrali še bolje.
Oglej si celoten članek
Jaka Lakovič z igranjem za Barcelono še naprej dokazuje, da je eden od najboljših branilcev v Evroligi. V intervjuju za uradno spletno stran Evrolige je dejal, da je ponosen na svojo vlogo v ekipi in da verjame, da bodo v nadaljevanju sezone igrali še bolje. 29-letnik je letos pravi vodja Barcelone, ki je pred tednom prekinila zmagovalni niz španskega tekmeca Reala iz Madrida. Jaka je na tisti tekmi dosegel 14 točk ter imel deset skokov in sedem podaj. Na šestih srečanjih Evrolige je vselej začel v prvi peterki, povprečno igra 30 minut na tekmo in dosega 14,7 točke, 4 podaje ter 3,5 skoka na srečanje. Z 88 doseženimi točkami je prvi strelec Barcelone.

Jaka, čestitke za zmago nad Realom. Kako na igralca vpliva tako pomembna zmaga?
Tekma je bila pomembna za obe ekipi, saj smo imeli pred njo oboji dve zmagi in dva poraza, pa še za klasični derbi je šlo. Prav zato je zmaga zelo pozitivno vplivala na nas. Res smo veseli te zmage.

 
 

Navijači so v Grčiji bolj nori, tukaj pa bolj civilizirani.

Jaka Lakovič

 
Igrali ste na več derbijih med Barcelono in Realom, pa tudi med Panathinaikosom in Olympiakosom. Kako bi ju primerjali?
Ta dva derbija, Barca proti Madridu v Španiji ter Panathinaikos proti Olympiakosu v Grčiji, sta zagotovo največja derbija v Evropi. Oba sta nabita s čustvi, tako med navijači kot med igralci. Derbi med Panathinakosom in Olympiakosom je osredotočen na Atene, medtem ko je tekma Barca : Real vsešpanski derbi der in zato nekaj posebnega. Navijači so v Grčiji bolj nori, tukaj pa bolj civilizirani.

Proti Madridu ste zaigrali v svoji debitantski evroligaški sezoni in mu nasuli 38 točk. Ste prejšnji teden pomislili na to tekmo?
Tekme se spomnim, a prejšnji teden nisem mislil nanjo. Dandanes se moraš v profesionalnem športu, tudi v košarki, dokazovati iz tekme v tekmo. Da bi mislil na tekmo izpred več let, nima smisla. Osredotočiti se poskušam na vsako tekmo posebej in iztisniti maksimum. Morda imam res nekaj sreče proti Madridu, a večinoma gre za rezultat vsakodnevnega dela.

Odkar ste v Evroligi debitirali s Krko, ste zaigrali za dva velikana – Panathinaikos in Barcelono. Ste sanjali, da vam bo to nekoč uspelo?

Seveda, sanjal sem o igranju v največjih klubih. Najprej sem igral za Slovan, nato eno leto pri Krki v Evroligi, odtlej pa je šla moja kariera gladko navzgor. Najprej zelo uspešno pri Panathinaikosu in zdaj pri še enem velikanu, Barceloni, kjer res uživam.

V svoji skupini ste že igrali proti Panathinaikosu, edinemu nepremaganemu klubu doslej. Je Panathinaikos po vašem mnenju glavni favorit za naslov prvaka?
Seveda so kandidati, vselej so v vrhu in skupaj s še štirimi ali petimi ekipami poskušajo doseči uvrstitev na Final Four. A mislim, da je še prezgodaj za napovedi. V ekipah je veliko reprezentantov, ki so se šele po Evrobasketu priključili ekipi, tako da največji klubi še niso na najvišji ravni. Najboljša košarka šele prihaja.

Jaka Lakovič, motiviran za naslov prvaka © AFP

 
Kako so spremembe pred sezono vplivale na vaše naloge v letošnji ekipi?
Res je, da imam po odhodu Juana Carlosa Navarra drugačno vlogo v moštvu. Sem organizator igre, a ko je na igrišču Pepe Sanchez, lahko igram tudi na dvojki. S tem imam več odgovornosti, pa tudi proste roke pri metu na koš. S svojo vlogo sem zadovoljen in upam, da bom z ekipo igral dobro še naprej – ali pa še bolje.

Je nad Barcelono veliko pritiska z uvrstitvijo na sklepni turnir v Madrid?
V Barceloni je vselej pritisk, ne glede na šport, naslovi so želja vseh. Lahko rečem, da pritisk zame ni nič novega in da lahko pod pritiskom igramo še bolje.

Koliko bi vam pomenilo, če bi Barcelono popeljali do njenega drugega naslova evroligaškega prvaka in bi s tem tudi sami osvojili naslov po vseh teh izjemnih letih v ligi?
Pomenilo bi mi ogromno! To je eden od naslovov, ki ga še nimam. Imam veliko, veliko motivacije za naslov prvaka. Seveda bi želel, da mi to uspe prav v Barceloni, da bi dvignil pokal za ta klub.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.