Gregorinova sedma

Foto: EPA
Foto: EPA
Teja Gregorin je uvodno sprintersko preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu na 7,5 kilometrski preizkušnji v Östersundu končala med deseterico najboljših.
Oglej si celoten članek

Slovenska tekmovalka je bila brezhibna na strelišču, saj je pokrila vseh deset tarč, z nekoliko počasnejšimi smučmi pa se je zavihtela na sedmo mesto.

Prvo posamično zmago je osvojila zelo hitra Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je kljub zgrešeni tarči stoje za 4,6 sekunde ugnala Čehinjo Veroniko Vitkovo. Čehinja je sicer imela brezmadežen strelski izkupiček, a počasnejše smuči. Čeprav je morala dvakrat v kazenski krog, nenatančna je bila tako leže kot stoje, si je lanska zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala Finka Kaisa Mäkäräinen pritekla stopničke in tretje mesto, za zmagovalko je zaostala le 7,6 sekunde. Trikratna olimpijska zmagovalka iz Sočija Belorusinja Darja Domračeva je bila peta, z zaostankom 9,5 sekunde in eno nepokrito tarčo.

Gregorinova je lahko zelo zadovoljna s strelskim izkupičkom, tako leže kot stoje je bila natančna ter je pokrila vseh deset tarč. Tako da ji ni bilo treba niti enkrat v kazenski krog. Tekaška forma pa še ni bila optimalna, z zaostankom 43,4 sekunde je osvojila sedmo mesto. 

"Sem zadovoljna, mislim, da je bil nastop kar v redu, sploh strelsko, spet ničla. Še posebej me veseli, da imam neko konstantno formo na strelišču. Tekaško pa vem, da to ni še tista forma, ki jo pričakujem v naslednjih tednih. Mogoče mi tudi ta proga na ustreza 100-odstotno. Verjamem, da tista forma še prihaja. Spusti so bili zelo težki predvsem zaradi teh razmer tukaj. Temperature so naredile svoje, tako da je sneg zelo mehak, spusti zelo težki, nisem bila edina s težavami. Ampak za vse tekmovalke je bilo isto in tista, ki se tu najbolj znajde tudi najbolje opravi. Sem v nekem povprečju kar se tega tiče, ni niti dobro niti slabo," je po tekmi dejala Gregorinova.

Točke si je pristreljala tudi Andreja Mali, zgrešila je le tarčo leže, in z zaostankom 1:34,4 minute pristala na 31. mestu. Anja Eržen je s štirimi zgrešenimi streli in zaostankom 3:27,7 zasedla 86. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.