Gregory: "Verjamemo vase in sistem"

Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski Foto: Žurnal24 Olimpija zmajčice Foto: Žurnal24 Olimpija Gregory Foto: Žurnal24 Janez Rajgelj in Svetislav Pešić Foto: Anže Petkovšek vilfan pešić Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Foto: Žurnal24 zmajček Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt Foto: Žurnal24 Aloysius Anagonye Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Svetislav Pešić Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Foto: Žurnal24 Janković je spregovoril o četrtkovem finalu lige NLB v Stožicah. (Foto: Boštjan Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt Foto: Žurnal24 Marque Perry Foto: Žurnal24 Marque Perry Foto: Žurnal24 zmajčice Foto: Žurnal24 Georgi Šermadini Foto: Žurnal24 High Five Show Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt Foto: Žurnal24 Kenny Gregory Foto: Žurnal24 Marque Perry Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt je odločen, da gredo v Istanbul po uvrstitev med 16. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Giorgi Šermadini in Sergij Liščuk Foto: Žurnal24 Sasu Salin je zadovoljen z minutažo, ki mu jo odmerja trener. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik in Duško Savanović Foto: Žurnal24 Marque Perry in Jose Simeon Foto: Žurnal24 Kevinn Pikney Foto: Žurnal24 Sasu Salin in marius Pietrus Foto: Žurnal24 Sa%C5%A1o O%C5%BEbolt Foto: Žurnal24 Po zelo pomembni zmagi nad Valencio so košarkarji Uniona Olimpije brez izstrelje Foto: Žurnal24 Olimpija navijači Foto: Žurnal24 Olimpija zmajčice Foto: Žurnal24 Olimpija Navijači Foto: Žurnal24 Olimpija Jagodnik Foto: Žurnal24 Olimpija Šermadini Foto: Boštjan Tacol Olimpija Navijači Foto: Žurnal24 Olimpija Anagonye Foto: Žurnal24 Olimpija Navijači Foto: Žurnal24 Zdovc je s svojimi varovanci spet poskrbel za nemiren zaključek, ki pa se je še Foto: Žurnal24 Olimpija Valncia Javtokas Foto: Žurnal24 Olimpija zmajčice Foto: Žurnal24 Olimpija zmajčice Foto: Žurnal24 Olimpija zmajčice Foto: Žurnal24 Kenny Gregory je ključni igralec Olimpije. Je prvi strelec (14 točk na srečanje) Foto: Žurnal24 Olimpija Jagodnik
Union Olimpija si je v 5. kolu Evrolige priborila še četrto zmago, potem ko je v Stožicah premagala Valencio z 72:68. "Morda je to najpomembnejša zmaga v prvem delu Evrolige," pravi Vlado Ilievski.
Oglej si celoten članek

Union Olimpija je pred do roba napolnjeno dvorano Stožice v 5. kolu Evrolige slavila proti Power Electronics Valencii z 72:68 in je s štirimi zmagami vsaj začasno na vrhu lestvice skupine D. Zmaji so še slabo minuto in pol pred koncem srečanja vodili za devet točk, vendar prednost nato skoraj zakockali. V ključnih trenutkih je bil pri prostih metih zbran Vlado Ilievski. "Vso tekmo sem bil izven ritma, a vseskozi pripravljen čakati priložnost, da bi pomagal ekipi priti do te zmage. Vesel sem za vse nas. Morda je to najpomembnejša zmaga v prvem delu Evrolige, ker so jo vsi pričakovali. To se nam je zgodilo prvič. Ob koncu  smo napravili nekaj neumnosti, vendar menim, da smo zasluženo zmagali. Hvala navijačem, ki so prišli v takšnem številu," je po srečanju dejal Vlado Ilievski, ki je že v 25. minuti dobil četrto osebno napako, zato ga je Jure Zdovc "hranil" za končnico: "Od treh osebnih napak v prvem polčasu dve gotovo nista obstajali. Sodniki so videli nekaj, česar nihče drug ni."

"Stalnica te ekipe je hladnokrvno igranje končnic. Zadevamo proste mete, ko je treba. To je plus te ekipe. V prihodnje pa si želim, da bi čim lažje prihajali do zmag. Za zdaj nam gre dobro, vedeti pa moramo, da bo lahko tudi obratno,"
je še dodal Ilievski: " Menim, da lahko igramo še boljše. Zavedati pa se moramo, da bodo tekmeci, s katerimi bomo igrali v gosteh, šli na nož."

Kenny Gregory, ki se je tokrat znova izkazal z nekaj pomembnimi prodori, pa je razkril skrivnost tako uspešne sezone Uniona Olimpije: "Igramo trdo, nikoli se ne predamo. Borimo se do konca. To je najpomembnejše. Morda imajo druga moštva bolj nadarjene igralce, mi pa zelo verjamemo vase in v svoj sistem, ki je do zdaj deloval."

Zanimivo je bilo razpoloženje Jureta Zdovca ... "Pravzaprav sem zelo jezen. Zaključek tekme ni bil takšen, kot smo si vsi želeli. Celotno tekmo smo garali, na koncu pa smo z nekaj neumnostmi skoraj zapravili zmago. Vsi smo delali napake. Tudi jaz sem morda prehitro vzel minuto odmora. Igralci nato niso izpolnili dogovorjenega. Nismo naredili malega prekrška, dovolili smo koš in prekršek, v obrambi nismo prevzemali tako, kot smo se dogovorili, pustili smo jim odprti met za tri točke ... Bila je kopica neumnosti, ki si je ne moremo priviščiti. Na srečo smo le zmagali. Dosegli smo pomemben uspeh in zaradi tega fantom čestitam. Na koncu koncev bomo po prvem delu Evrolige na vrhu lestvice v skupini."

Union Olimpija tekme po običaju ni začela najbolje. Pestile so jo predvsem izgubljene žoge, ki jih je imela v prvi četrtini kar osem, Valencia dve. Koš zmajev sta dejavno polnila predvsem Duško Savanović in Robertas Javtokas. V 10. minuti je tako domače moštvo kljub silni podprori s tribun zaostajalo že za 10 točk (21:11), nato pa je Marque Perry s polaganjem poskrbel za malce znosnejši zaostanek. Druga četrtina je prinesla lov na zaostanek, kar je zmajem uspelo (znova) v zadnji minuti s prostih metov, ko je bil dvakrat natančen Sasu Salin. Nato pa je gledalce s stolov z zabijanjem dvignil še Kenny Gregory (35:32).

In ostale tekme? Kljub 15 točkam Erazma Lorbka in devetim Jake Lakoviča je Barcelona izgubila. Ostale razultate najdete tukaj.

V tretji četrtini je Olimpija prednost povišala še za točko, veliko upanja na zmago pa je gledalcem vlil zadnji del igre. Zmaji so ga po odlični obrambi kronali z devetimi točkami prednosti  1:18 minute pred koncem. Vendar to še ni pomenilo zagotovljenega slavja. Ljubljančani so zapravljali napad za napadom, prej relativno nevidno Omar Cook je vse strelsko breme prevzel nase, dosegel 10 točk in Španci so imeli napad pri zaostanku za dve napad, ga zapravili, Vlado Ilievski pa je bil zbran pri prostih metih.

Evroliga, skupina D, 5. kolo:

Union Olimpija
: Power Electronics Valencia 72:68 (13:21, 35:32, 54:50)
Pinkney 14, Jagodnik 12, Gregory 8, Šermadini, Ilievski in Gregory po 8, Ožbolt 7, Salin 6, Anagonye 3, Vrkić 2; Cook 13, Javtokas 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.