Grizliji izenačeni s Sonci, San Antonio povozil Indiano

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Memphis Grizzlies so v boju za končnico dosegli tesno, a pomembno zmago nad Utah Jazz (94:92). Beno Udrih v Denverju ni igral. San Antonio Spurs na derbiju odpihnili Indiana Pacers (77:103).
Oglej si celoten članek

Ekipa Denver Nuggets je v severnoameriški košarkarski Ligi NBA doma z 92:94 izgubila z moštvom Memphis Grizzlies, za katerega Beno Udrih ponovno ni igral. Memphis se je z zmago povsem izenačil s Phoenix Suns (44 – 30) rednejšega slovenskega reprezentanta Gorana Dragića.

V derbiju so San Antonio Spurs v gosteh odpravili Indiano Pacers (103:77) in po 18. zaporedni zmagi ostali na čelu lige, na vzhodu pa so na prvem mestu Indiano prehiteli Miami Heat, branilci naslova. Ekipa Vročice je doma premagala Toronto Raptors (93:83).

Troboj za eno vozovnico

V NBA še naprej poteka oster boj za še zadnja mesta, ki vodijo v končnico. Razlike so majhne v zelo tesnem zahodnem delu konference, v katerem igrata oba Slovenca Dragić in Udrih. Moštva Dallas Mavericks, Udrihov Memphis in Dragićev Phoenix imajo enako število zmag (44) in enako število porazov (30).

Dallas, Memphis in Phoenix so tako trenutno v boju za sedmo in osmo mesto na lestvici, kar pomeni, da bo eno od teh moštev odpadlo. Do konca rednega dela sezone morajo vsa tri moštva odigrati še osem tekem. Dragićeva Sonca so zaradi medsebojnih tekem zdrsnila na deveto mesto tik pod rob končnice, Dallas je sedmi, Memphis pa osmi.

Težek razpored za Phoenix

Dragića in druščino čaka v naslednjih dveh tednih še naporen spored tekem. Sonca bodo v sredo gostila Los Angeles Clippers, nato pa ob koncu tedna sledi gostovanje pri Portland Trail Blazers ter nato še tekma pod domačima obročema, ko bodo v Phoenix pripotovali košarkarji Oklahoma City Thunder. Vsa tri moštva so na Zahodu višje uvrščena od Phoenixa, Oklahoma City in Clippers sta si že zagotovili mesti v končnici, Portland pa je na petem mestu.

Phoenix bo 9. aprila igral v gosteh pri New Orleans Pelicans, Sonca 11. aprila čaka gostovanje pri vodilnemu moštvu Zahoda San Antonio Spurs in 12. aprila še tekma v gosteh pri neposrednemu tekmecu za končnico Dallasu. Phoenix 14. aprila gosti Udrihov Memphis, 16. aprila se Dragić in druščina za konec rednega dela sezone odpravljajo k Sacramento Kings.

Ekipa Denverja je sicer ponoči doma z 92:94 izgubila proti moštvu Memphisa, za katerega Udrih ponovno ni igral. V derbiju vodilnih ekip Zahoda in Vzhoda so košarkarji San Antonio Spurs v gosteh odpravili Indiano ter po 18. zaporedni zmagi, kar je nov klubski rekord, ostali na čelu lige, na vzhodu pa je na prvem mestu Indiano prehitel Miami, dvakratni branilec naslova. Ekipa Heat je doma premagala Toronto, glavni strelec vročice je bil LeBron James z 32 točkami.

Liga NBA, rezultati:

Denver Nuggets : Memphis Grizzlies 92:94
Udrih (Grizzlies) ni igral.

Charlotte Bobcats : Washington Wizards 100:94
Indiana Pacers : San Antonio Spurs 77:103
Detroit Pistons : Milwaukee Bucks 116:111
Atlanta Hawks : Philadelphia 76ers 103:95
Miami Heat : Toronto Raptors 93:83
Chicago Bulls : Boston Celtics 94:80
New Orleans Pelicans : Sacramento Kings 97:102
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 104:114
Utah Jazz : New York Knicks 83:92

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.