Grizliji lovijo Sonca, nov poraz Indiane

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Moštvi Memphisa in Dallasa sta dosegli pomembni zmagi v boju za končnico. Beno Udrih spet ni stopil na parket. Jezerniki poraženi v Denverju.
Oglej si celoten članek

Moštvo Memphis Grizzlies je v gosteh premagalo Chicago s 85:77. Španski center Marc Gasol je za zmagovito ekipo dosegel 18 točk in pobral deset žog pod obema obročema, njegov slovenski soigralec Beno Udrih pa po odločitvi trenerja Davida Joergerja ni stopil na igrišče.

Še štirje igralci Memphisa so v vetrovnem mestu dosegli več kot deset točk: Mike Miller jih je prispeval 14, Mike Conley in Kosta Koufos po 12, Zach Randolph pa je desetim točkam dodal še 11 skokov. V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Taj Gibson z 18 ter Francoz Joakim Noah s 15 točkami in osmimi skoki.

Zmagal tudi Dallas

Memphis je trenutno na devetem mestu v zahodni konferenci in za las zaostaja za Phoenixom Gorana Dragića ter Dallasom, v Chicagu pa je dosegel pomembno zmago. Grizliji so gostitelje, ki so trenutno na četrtem mestu v vzhodni konferenci, dobro zaustavili pod obročem, saj so zbrali 45 skokov, od tega kar enajst v napadu, nekoliko slabše izvajanje prostih metov (55,6 odstotka) pa nadoknadili z dobrim metom za tri točke (62,5 odstotka).

Njihovi hudi tekmeci iz Dallasa so na domačem igrišču ugnali Portland s 103:98. Gostitelji so si priigrali že 30 točk naskoka, na koncu pa z neodgovorno igro gostom dovolili, da so jim zadihali za ovratnik. Zmaga je na koncu vendarle ostala v Teksasu, najbolj učinkovit mož zmagovite ekipe pa je bil Nemec Dirk Nowitzki z 22 točkami, za poražence pa je LaMarcus Aldridge dosegel 30 točk.

Denverju tekma 260 točk

Denver je v "revolveraškem" obračunu ugnal Los Angeles Lakers s 134:126. Domača ekipa je imela veliko razpoloženih igralcev, izstopala sta Kenneth Faried z 32 točkami in 13 skoki ter Ty Lawson s 30 točkami in 17 podajami, pri jezernikih pa je prednjačil Španec Pau Gasol s 27 točkami, medtem ko sta Ryan Kelly in Jordan Farmar dosegla po 24 točk.

Indiana, vodilna ekipa vzhodnega dela lige NBA, je na celi črti pogrnila v Houstonu, ki je zmagal s 112:86. Blestel je prvi mož teksaške ekipe James Harden z 28 točkami, Dwight Howard je k zmagi dodal 15 točk, pri gostih je bil najbolj prepričljiv David West s 15 točkami in desetimi skoki.

Liga NBA, izidi:

Chicago Bulls : Memphis Grizzlies 77:85
Charlotte Bobcats : Cleveland Cavaliers 101:92
Toronto Raptors : Sacramento Kings 99:87
Boston Celtics : Brooklyn Nets 91:84
New York Knicks : Utah Jazz 108:81
Minnesota Timberwolves : Detroit Pistons 114:101
New Orleans Pelicans : Milwaukee Bucks 112:104
Dallas Mavericks : Portland TrailBlazers 103:98
Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 134:126
Houston Rockets : Indiana Pacers 112:86
Golden State Warriors : Atlanta Hawks 111:97

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.