Grk poskušal podkupiti sodnike

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Član grške odprave na evropskem košarkarskem prvenstvu Stavrosa Ellianidisa je poskušal na vsak način priti v stik s sodniki in domnevno želel na njih vplivati. Fiba Europe je Grku že odvzela akreditacije in ga kaznovala s 15 tisoč evri.
Oglej si celoten članek

Na EP v košarki v Litvi se je zgodil škandal, ki meče slabo luč predvsem na grški košarkarski tabor. Eden od grških športnih funkcionarjev je namreč proti pravilom med predtekmovanjem na vsak način poskušal stopiti v stik s tremi sodniki, ki so sodili na eni od tekem skupine C, ter domnevno želel na njih vplivati.

O omenjenem početju – gre za enega od članov grške odprave Stavrosa Ellianidisa – so sodniki seznanili organizatorje prvenstva, ki so proti Grku nemudoma ukrepali ter ga kaznovali s suspenzom.

Krovna evropska košarkarska organizacija Fiba Europe je Ellianidisu v sredo odvzela vse akreditacije za prvenstvo in ga kaznovala s plačilom denarne kazni v višini 15 tisoč evrov. Disciplinska komisija je ugotovila, da je bilo Grkovo ravnanje najmanj nešportno, ko je klical košarkarske sodnike s telefona, mobilnega telefona in jim pošiljal SMS-sporočila.

Na športnih spletnih forumih so se že pojavila ugibanja, da je šlo za tekmo s Črno goro in da naj bi Grk nemškemu sodniku Robertu Lottermoserju ponujal plačilo, da bi olajšal prehod v drugi del tekmovanja, čeprav na uradni spletni strani Fiba Europe takšnih obtožb niso potrdili. Ellianidis je bil lani eden ključnih mož grške reprezentance.

Grčija je v skupini C končala na drugem mestu za Makedonijo ter se uvrstila v drugi krog tekmovanja. V prvem kolu drugega dela evropskega prvenstva v Vilniusu so košarkarji Slovenije izgubili z Grčijo s 60:69.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.