Grk postal MVP lige, znana tudi uvrstitev Dončića

Foto: Epa Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo še drugič zapored najkoristnejši igralec lige NBA.
Oglej si celoten članek

Severnoameriška profesionalna košarkarska liga NBA je za najbolj koristnega igralca razglasila Giannisa Antetokounmpa. Grk, košarkar najboljše ekipe rednega dela Milwaukee Bucks, je priznanje dobil drugo leto v nizu, letos pa je po Michaelu Jordanu in Hakeemu Olajuwonu postal tretji igralec, ki je osvojil tako priznanje za MVP igralca kot za najboljšega obrambnega igralca.

Antetokounmpo, ki je postal 12. igralec in prvi Evropejec, ki je naslov ubranil, je dobil največ glasov med tremi finalisti, poleg njega sta bila to še LeBron James (Los Angeles Lakers) in James Harden (Houston).

Petindvajsetletni Grk, ki je v glasovanju športnih novinarjev in navijačev dobil 962 točk, se je tudi pridružil Kareemu Abdul-Jabbarju in LeBronu Jamesu, ki sta vsaj dva naslova dobila, še preden sta dopolnila 26 let.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v glasovanju zasedel četrto mesto, zbral je 200 točk. Peti je bil Kawhi Leonard, košarkar Los Angeles Clippers, ki so v prvem krogu končnice lige s 4:2 v zmagah izločili Dončićev Dallas.

Foto: Epa Luka Dončić

Kako mu uspeva? Dončićev seznam, ob katerem vam bo vzelo sapo NBA Dončić v prvi peterki, znani tudi druga in tretja

Prav tako je brez možnosti za prvi naslov ostal tudi že Antetokounmpo. Milwaukee je namreč v drugem krogu play-offa naletel na razpoloženi Miami. Vročica v finalu Vzhoda, kjer se meri z Bostonom, zdaj že vodi z 2:0 v zmagah, prvi strelec zasedbe iz Floride pa je v finalu s povprečjem 27 točk Goran Dragić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.