Grki Merklovo oblekli v nacistično obleko

Foto: Print screen: Dimokratia
Foto: Print screen: Dimokratia
Pred začetkom četrtfinalnega obračuna med Nemčijo in Grčijo se je veliko govorilo o političnem ozadju. Dan po srečanju pa so razočarani Grki na naslovnici enega od časopisov objavili nemško kanclerko Angelo Merkel oblečeno v nacistično obleko. Očitno pretiravanje!
Oglej si celoten članek

Že na dan obračuna smo tako v grških kot nemških medijih lahko zasledilo kopico novic, ki so četrtfinalni obračun povezovale s trenutno gospodarsko situacijo v Evropi. Že vrabic na strehah čivkajo, da Grki visijo na nitki in so v veliki meri odvisni prav od Nemcev oziroma njihove kanclerke Angele Merkel. Nekateri mediji so šli celo tako daleč, da so zapisali, da bo prisotnost Merklove na stadionu še dodatno spodbudila nogometaše iz dežele sirtakija, a temu ni bilo tako. Varovanci Joachima Löwa so bili za razred boljši in se zasluženo uvrstili v polfinale Eura.

"Bye Greece! Today we can not save you!" je dan po srečanju pisalo na naslovnici nemškega Bilda, kar v prevodu pomeni: "Grčija, adijo! Danes vas ne moremo rešiti!" Nemci v tem primeru res niso mogli rešiti Grkov. Še korak dlje od Bilda pa so šli novinarji grškega časnika Dimokratia, ki so na naslovnici objavili nemško kanclerko Angelo Merkel oblečeno v nacistično obleko. Fotografijo pa so dopolnili z zloglasnim nacističnim sloganom Abreit macht frei! (Delo osvobaja, op. p.).

Več kot očitno pretiravanje omenjenega grškega časnika, ki si je na glavo nakopal številne obtožbe. Še najbolj so bili razburjeni Izraelci. Njihov ambasador v Nemčiji je tako potezo Dimokratie že označil za "najslabšo v zgodovini človeštva".

Merklova, ki je zelo navijaško proslavila vsak zadetek Nemcev, je po zmagi elfa proti Grčiji sicer že napovedala, da si bo ogledala tudi finalno srečanje v Kijevu, če se bodo Philipp Lahm in soigralci tja seveda uvrstili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.