Grki prvi zahtevnejši tekmec

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo danes ob 15.15 na prijateljskem turnirju v Litvi pomerila z izbrano vrsto Grčije.
Oglej si celoten članek

Za izbrance selektorja Jureta Zdovca bo to osma tekma v pripravah na svetovno prvenstvo in hkrati prvi tekmec, ki sodi v najvišji kakovostni razred. Slovenija se je v dosedanjih obračunih pomerila s Kanado, Gruzijo, Ukrajino, Angolo, Kitajsko, Novo Zelandijo in dvakrat z B-selekcijo Rusije. Izgubila je le dve tekmi, in sicer obe proti Rusom na turnirju na Kitajskem.

Domačini ponižali Grke

Slovenski reprezentantje so uvodno tekmo na turnirju v Kaunasu dobili težje od pričakovanj. Odpor Nove Zelandije so strli šele v zadnjih minutah in to po zaslugi odlične igre bratov Dragić, ki sta v zadnji četrtini skupaj dosegla 19 od 30 točk Slovenije. Goran bo tokrat znova na parketu, zaradi prepovedi njegovega delodajalca iz Phoenixa pa bo izpustil zadnjo preizkušnjo v Kaunasu v ponedeljek proti Litvi.

Grčija, ki je podobno kot Slovenija pomladila zasedbo v primerjavi z lanskim evropskim prvenstvom, je turnir v Kaunasu začela s porazom. Pred 15.000 gledalci je morala priznati premoč domači selekciji, ki je visoko slavila s 86:67.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.