Grobi de Jong brez povabila

Foto: Žurnal24 Trenutek, ko je de Jong zlomil nogo Ben Arfi. (Foto: Reuters)
Nigel de Jong je ostal brez povabila nizozemskega selektorja Berta van Marwijka, ker je konec tedna grobo startal na Hatema Ben Arfo in mu pri posredovanju zlomil nogo.
Oglej si celoten članek

Selektor nizozemske nogometne reprezentance Bert van Marwijk je iz reprezentančnega seznama prečrtal člana Manchester Cityja Nigela de Jonga za naslednji kvalifikacijski tekmi proti Švedski in Moldaviji. Vzrok za izključitev je grob prekršek, s katerim je zlomil nogo Hatemu Ben Arfi na zadnji ligaški tekmi proti Newcastlu. De Jong je na tekmi svojega kluba proti Newcastle Unitedu že v četrti minuti z grobim prekrškom zlomil nogo Francozu Hatemu Ben Arfi. To ga je stalo vpoklica v reprezentanco "tulipanov", ki se bo v petek in naslednji torek pomerila s Švedsko in Moldavijo. "Nisem mogel storiti ničesar drugega, kot izključiti de Jonga iz reprezentance. V bližnji prihodnosti se moram nujno pogovoriti z njim," je še dodal van Marwijk.

Del Bosque z novimi močmi
Selektor španske nogometne reprezentance Vicente del Bosque je moral za prihajajoči kvalifikacijski tekmi za Euro 2012 proti Litvi in Škotski namesto poškodovanih standardnih igralcev Fernanda Torresa, Xavija, Pedra, Jesusa Navasa in Cesca Fabregasa vpoklicati nove moči. Vabila so tako dobili Borja Valero, Bruno Soriano (oba Villarreal), Pablo Hernandez in Aritz Aduriz (oba Valencia). Aduritz in Borja sta bila sploh prvič vabljena v člansko izbrano vrsto, medtem ko sta bila Soriano in Hernandez že prej na širših seznamih "furie roje". Evropski in svetovni prvaki Španci se bodo v petek v Salamanci pomerili z Litvo, štiri dni pozneje pa bodo v Glasgowu igrali proti Škotski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.