Gromov pometal z nasprotniki

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.com)
Dunajski turnir World Poker Tour je dobil Rus Dmitry Gromov, ki je prikazal naravnost neverjetno predstavo, v kateri je pometal z nasprotniki levo in desno.
Oglej si celoten članek

Na Dunaju je preteklih nekaj dni gostovala turneja World Poker Tour, ki je poskrbela za nov mejnik, saj je bil turnir na Dunaju, s 555 nastopajočimi največji evropski WPT turnir vseh časov. Glavni turnir je bil tokrat res nekaj posebnega, saj je privabil nekatere najboljše svetovne pokeraše od blizu in daleč, na koncu pa nam je dal novo (potencialno) veliko ime v svetu pokra – Dmitry Gromov.

Rus je namreč prikazal naravnost neverjetno predstavo, v kateri je pometal z nasprotniki levo in desno, ter svojo prednost z začetka finalne mize, na koncu tudi spremenil v svoj prvi WPT naslov in 447.840€.

Gromov je poleg zadnje izločitve dneva, zrežiral tudi prvo, potem ko je s parom devetk izenačil all-in Marka Jenischa. Slednji je bil s svojim parom kraljic sicer favorit za zmago v tej igri, a le do flopa. Že med prvimi 3 skupnimi kartami se je namreč skrivala še ena devetka, ki je tehtnico prevesila na stran Rusa, Avstrijca pa poslala med gledalce (8. mesto – 36.180€).

Na 7. mestu (49.100€) je turnir končal najbolj prepoznaven in najlepše oblečen igralec za mizo – Alessio Isaia. Italijan, ki je pred slabima 2 mesecema slavil na WPT turnirju v Benetkah, je namreč na finalki nastopil našemljen v Mozarta, vendar mu ta zakasnela pustna maska ni prav dosti pomagala, saj se je tudi on moral precej hitro posloviti. Zanj je bil usoden kdo drug kot Rus Gromov, ki se je z postavil po robu Italijanu in njegovemu paru štiric, ter bil za to potezo še enkrat več nagrajen, saj mu je že flop, ponovno prinesel prepotrebni par – tokrat desetk.

Naslednji je brez žetonov ostal zadnji domači up – 22-letni študent Maximilian Noll. Slednji se je na finalki sicer dobro držal, a se je nato v najbolj nepravem času, odločil za junaštvo. Ko je namreč vse svoje žetone spravil v igro z , je na drugi strani mize, Danec Simon Ravnsbaek svojih rokah zagledal in izenačil njegovo stavo. Skupne karte so zgrešile ob igralca in tudi Noll se je moral posloviti (6. mesto – 65.460€).

Po nekaj slabih odločitvah, je brez žetonov ostal tudi Romun Valentin Stroiescu (5. mesto – 83.550€). Stroiescu je po lastni zaslugi, v vsega nekaj igrah izgubil večino svojih žetonov, ter nato naposled zarinil z , pri čemer pa je naletel na Rusa Maxima Kolosova. Podobno kot njegov rojak, je tudi Kolosov, s pomočjo skupnih kart, sestavil par desetk, ki je na koncu več kot zadoščal za zmago.

Dobrodušni Italijan Mario Adinolfi je bil naslednji, ki se je moral podati med gledalce, potem ko mu zadnji dan ni uspevalo skoraj nič in je nazadnje zarinil z , pri tem pa naletel na Rusa Gromova (4. mesto – 115.420€).

V igri za naslov so tako na koncu ostali le še 3 igralci, ki so na finalno mizo prinesli s seboj največ žetonov. Ti so tekom dneva ves čas tudi krožili nad svojimi potencialnimi žrtvami in se ves čas tudi vrteli okoli vrha, dokler ni prišel čas za novo izločitev, ko je najkrajšo potegnil Danec Ravnsbaek. Danec, ki si je mesto na turnirju priigral prek spletnih kvalifikacij na PartyPokru, je na koncu tvegal in zarinil z A-J, a tako kot številni pred njim, naletel na »vročega« Rusa Gromova, ki je tokrat v rokah držal par štiric. Te so zdržale vse Dančeve napade in svojemu lastniku tlakovale pot do zmage, Ravnsbaeka pa izločile na 3. mestu (169.690€).

Za konec sta se tako udarila le še oba Rusa - Dmitry Gromov in Maxim Kolosov. Zahvaljujoč veliki prednosti, ter tudi sila pogumni igri, pa je Gromov s svojim nasprotnikom opravil v vsega 5 igrah in si priigral svoj prvi WPT naslov.

Razplet zadnje igre pa je bil podoben že tolikim ne samo na finalni mizi, temveč na celotnem turnirju, saj se je v enem kotu, z ponovno znašel Gromov, v drugem pa z Kolosov. Še enkrat več je nato Gromov že na flopu sestavil svoj par desetk in si zagotovil največji kos pogače, medtem ko se je moral Kolosov zadovoljiti z naslovom vice-prvaka in 241.180€.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.