Dragiću se je podrl svet: "Stojimo mu ob strani"

Foto: Print Screen goran dragić
Poškodba slovenskega organizatorja igre pomeni velik udarec za njegovo moštvo Miami Heat, ki po napovedih strokovnjakov že tako nima veliko možnosti za zmagi proti Los Angeles Lakers.
Oglej si celoten članek

Finalna serija lige NBA med Miami heat in Los Angeles Lakers se ni začela po željah slovenskega košarkarja Gorana Dragića ali njegovega moštva. Jezerniki, ki napadajo rekordni 17. naslov prvaka, prvega po letu 2010, so uvodno tekmo dobili z izidom 116:98.

Finale NBA Gogi poškodovan na prvi tekmi

Bolj kot zaradi poraza so bili v Miamiju v skrbeh zaradi poškodbe slovenskega organizatorja igre. Dragić je tekmo končal na začetku druge četrtine, ko je nerodno stopil na stopalo Rajona Ronda. Pred tem je 34-letnik dosegel šest točk, skok, tri podaje in dve ukradeni žogi ob 37,5-odstotnem metu iz igre.

Po doslej znanih podatkih je Dragić utrpel delno natrganino oziroma poškodbo tkiva v predelu plantarne fascije. Ekipa za zdaj ne izključuje njegove vrnitev na parket, možen pa je tudi najbolj črn scenarij, po katerem je slovenski as že končal letošnjo sezono.

Ker je bil Dragić eden ključnih mož Miamija v pokoronskem delu sezone, bi njegova odsotnost pomenila velik hendikep za moštvo Erika Spoelstre.

Vročica je bila eno izmed najbolj prijetnih presenečenj končnice v "floridskem mehurčku". Na poti do finala je izločila kar nekaj uglednih nasprotnikov, vključno z najboljšo ekipo rednega dela, veliko pa je k temu pripomogel prav Slovenec, ki je v nekem trenutku nanizal šest zaporednih tekem z več kot 20 doseženimi točkami.

"Stojimo mu ob strani. Vemo kako zelo si želi zmagati, iti v 'vojno' in se boriti. Zaradi tega ga imamo radi in si želimo, da bi bil z nami," je o poškodbi Dragića dejal njegov klubski soigralec Jimmy Butler in dodal: "Goran se bo moral ravnati po navodilih zdravnika. Njegova želja je, da ostane z nami, a najprej mora poskrbeti zase."

Dragić pojasnil Zakaj ima Butler raje Zorana kot Gorana?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:18 1. Oktober 2020.

    ma ko hebe dragiĆa, itak se je reprezentančno upokojil. Nam ne more pomagat, pa naj ga potem majo amerikani

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.