Nogometašem grozi izključitev s turnirja, v hotel so vozili prostitutke

Foto: EPA
Foto: EPA
Škandal ne zaključnem turnirju.
Oglej si celoten članek

Ob čakanju na tretjo tekmo Cope Amerike so se nekateri reprezentantje Čila odločili za 'posebno zabavo', v svoj hotel so pripeljali nekaj prostitutk. V škandal naj bi bilo vpletenih šest nogometašev, uradne potrditve še ni, vendar so mediji za krivce že označili Artura Vidala, Jeana Menesesa, Garyja Medela, Pabla Galmadesa, Pabla Aranguiza in Eduarda Vargasa. Pred dnevi sta bila sicer že finančno kaznovana Vidal in Medel, ki sta v kamp pripeljala frizerja in tako kršila epidemiološka pravila.

Selektor Martin Lasarte je dejal, da omenjeni šesterici grozi izključitev iz reprezentance, nekateri mediji pa trdijo, da bo zaradi incidenta odstopil tudi sam.

Čile je na tokratnem turnirju južnoameriškega prvenstva najprej remiziral z Argentino in premagal Bolivijo, tretji dvoboj pa je odigral proti Urugvaju. Tekmec dvakratnih prvakov, naslova so osvojili v letih 2015 in 2016, je bil na tretji tekmi tako najuspešnejši udeleženec Copa Americe. Urugvaj je namreč doslej lovoriko najboljšega v Južni Ameriki osvojil že 15-krat, enkrat več od Argentine. Tretja na večni lestvici je Brazilija z devetimi naslovi.

Dvoboj se je končal z 1:1, Čile se je prebil v četrtfinale. Za slednjega je v 26. minuti zadel Vargas v 26., izenačujoči zadetek za Urugvaj pa je delo še enega 'grešnika'. Vidal je v 66. minuti namreč poslal žogo v lastno mrežo.

V skupini A je Argentina zbrala sedem, Čile pet, Paragvaj tri, Urugvaj eno, Bolivija pa je brez točk. Zadnje tri reprezentance so doslej odigrale le po dve tekmi, v četrtfinale pa bodo napredovale najboljše štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.