Grozljiv padec in poškodba Marqueza, začetek dirke prestavljen

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Marquez bo po grdem padcu na ogrevanju moral izpustiti VN Indonezije..
Oglej si celoten članek

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez (Honda) bo moral zaradi padca na jutranjem ogrevanju izpustiti dirko za veliko nagrado Indonezije v Mandaliki.

Preizkušnja v razredu motoGP bi se sicer morala začeti ob 8. uri, a je bila zaradi deževja in nemogočih razmer na cestišču prestavljena na 9:15.

Devetindvajsetletni Španec je na ogrevanju pri hitrosti okoli 180 km/h grdo padel, pristal na rami, a nato sam odkorakal s kraja nesreče. Kljub vsemu je po trdem pristanku deloval omotično.

Takoj so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa so mu zdravniki zaradi pretresa možganov prižgali rdečo luč za nastop na dirki, je v izjavi za javnost sporočilo Marquezovo moštvo. "Sem v redu, malce pretresen, ampak vse je okej," je za DAZN sporočil 29-letnik iz Cervere.

Marquez je sicer na novem dirkališču v karavani svetovnega prvenstva že pred današnjo nesrečo dvakrat padel v kvalifikacijah, ki jih je sklenil na 15. mestu. Startati pa bi moral s 14., potem ko je kazen treh mest prejel Italijan Franco Morbidelli.

Organizatorji imajo sicer precej težav zaradi močnega deževja, ki je zajelo dirkališče v Mandaliki.Omenjala se je tudi prestavitev preizkušnje na ponedeljek. V tem primeru bi imel možnosti za nastop na dirki, seveda zgolj ob zeleni luči zdravnikov, tudi Marquez, a so na koncu ob 9:15 le uspeli izpeljati start dirke.

Tekmo je na koncu dobil Portugalec Miguel Oliveira, ki se je najbolje znašel v težkih razmerah. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:53 20. Marec 2022.

    Kolko je mel na zacetku kariere neverjetne srece, se zdaj kot kaze povrecje vendarle nekako uravnava.

  • 13:08 20. Marec 2022.

    Mark je v zanjih petih letih 3x močno padel, nekaj narobe z motorjem ali z njegovo glavo???

  • 12:16 20. Marec 2022.

    marquez je pravi kaskader ,ufff

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.