Grozljiv padec italijanske smukačice

Nedeljski smukaški spored v Zauchenseeju je zaznamoval hud padec Italijanke Nadie Fanchini.
Oglej si celoten članek

V Zauchenseeju so imeli organizatorji celoten teden veliko težav z vremenom, v nedeljo pa se je nebo vendarle toliko razprlo, da so lahko izvedli ženski smuk.

V zgodnjih dopoldanskih urah so izvedli uradni trening, ta pa se je za eno od tekmic Ilke Štuhec končal na grozljiv način. Nadia Fanchini je s številko 3 namreč grdo padla v srednjem delu proge in nemočno obležala na snegu. 30-letno Italijanko so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, enaka usoda pa je malce kasneje doletela tudi Madžarko Edit Miklos.

Mikloseva je utrpela hujšo poškodbo desnega kolena, Fanchinijeva pa je pri padcu utrpela zlom desne nadlahtnice, pri pregledu pa so odkrili tudi tri počena vretenca v ledvenem predelu.

Na četrtem smuku sezone Ilka Štuhec sicer prvič v sezoni ni slavila, Štajerka je osvojila peto mesto. V nepredvidljivih pogojih je presenetljivo zmagala domačinka Christine Scheyer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.