Grozljiv padec Márqueza na Tajskem, pristal je na nosilih

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Svetovni prvak je obležal, nato so ga prepeljali v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Španski motociklist Marc Márquez, ki na veliki nagradi Tajske lovi šesti naslov svetovnega prvaka, je danes na prvem prostem treningu v Buriramu grdo padel.

Španski šampion je po padcu nekaj minut občepel s sklonjeno glavo, preden je šepajoč ob pomoči stevardov zapustil mesto padca.

Pred tem je dirkač Honde sicer zavrnil nosila. Nemudoma so ga z dirkališča odpeljali na podrobnejši zdravniški pregled, za zdaj še ni znano, kakšne posledice je pustil padec.

Ta čas je Márquez vodilni v SP in ima 98 točk prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), do konca sezone pa je še pet dirk. Šestindvajsetletni Márquez lahko že v nedeljo na VN Tajske v Buriramu spet osvoji krono svetovnega prvaka.

Najhitrejši čas prostega treninga je sicer dosegel Maverick Viñales (Yamaha) pred Francozom Fabiom Quartararom (Yamaha-SRT) in Márquezom, ki je dosegel dober čas pred padcem proti koncu treninga.

Foto: Twitter Marc Márquez Marquez

Pri Márquezovi ekipi Honda so čez nekaj ur prek Twitterja sporočili, da Španec ni utrpel hujših poškodb, a da "čuti bolečine na bokih, v hrbtu in nogah". Po prihodu iz bolnišnice se je oglasil tudi Márquez, ki je prav tako prek Twitterja sporočil: "Težak padec danes zjutraj, a k sreči je vse v redu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:55 4. Oktober 2019.

    karma je kurba

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.