Grozljiva nesreča drugega dirkača sezone, kvalifikacije Francozu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Zarcoju najboljši startni položaj v Silverstonu, Aleix Espargaro navdušil z vrnitvijo po grozljivem padcu.
Oglej si celoten članek

Francoski motociklist Johann Zarco (Ducati Pramac) je bil v razredu motoGP najhitrejši v kvalifikacijah dirke za veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu in bo imel v nedeljo vnovič priložnost, da zabeleži svojo prvo zmago v tem razredu. Zarco bo z najboljšega položaja na dirki motoGP startal že osmič, drugič v letošnji sezoni.

Zarco, tretji v seštevku svetovnega prvenstva, je postavil tudi rekord dirkališča. Drugo mesto je zasedel Španec Maverick Vinales (Aprilia), tretje pa Avstralec Jack Miller (Ducati).

Aktualni svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku letošnjega prvenstva Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je bil četrti, drugouvrščeni Španec Aleix Espargaro (Aprilia), ki je grdo padel na treningu, se poškodoval, a kljub bolečinam stisnil zobe ter nastopil v kvalifikacijah, pa šesti. Odlični Španec si je s svojim junaškim nastopom tudi prislužil stoječe ovacije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.