Grozljiva nesreča na treningu, kvalifikacije Ferrariju

Foto: Profimedia
Prosti trening je s spektakularno nesrečo popestril Marcus Ericsson, medtem ko so kvalifikacije za veliko nagrado Italije v Monzi navdušile domače navijače Ferrarija.
Oglej si celoten članek

Voznika italijanskega ponosa sta bila hitrejša od vse konkurence, z novim rekordom proge (1:19,119) je do najboljšega startnega položaja prišel Finec Kimi Räikkönen, ki je bi za 175 tisočink sekunde hitrejši od Nemca Sebastiana Vettla.

Ferrarijeva voznika sta v zadnjem krogu s prvega mesta izrinila vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala in štirikratnega zmagovalca te dirke Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes), ki je pred tem prav tako postavil rekord proge, a se moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom. Četrti je bil njegov moštveni kolega Finec Valtteri Bottas, peti pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Za Raikkonena je to prvi "pole position" po Monacu leta 2017, 18. v karieri in po Fernandu Alonsu prvi Ferrarija v Monzi po osmih letih. Španec je takrat tudi dobil dirko, kar je tudi zadnja zmaga Ferrarija na domačem dirkališču.

V skupnem seštevku ima pred nedeljsko dirko Hamilton 17 točk prednosti pred Vettlom, ki je leta 2008 v Monzi s Torom Rosom zabeležil svojo prvo zmago v karieri, še dvakrat pa je bil najhitrejši z Red Bullom.

Foto: Profimedia Ericsson

Prosti trening pa je zazanamovala težka nesreča Marcusa Ericssona, ki je izgubil kontrolo nad vozilom ter priletel v žaščitno ograjo, od katere se je odbil ter nekajkrat prevrnil.

Šved je po nesreči sam izstopil iz vozila ter počakal na zdravniško službo, ki ga je odpeljala na dodatne preiskave v bolnišnico. Na srečo so tam ugotovili, da ni utrpel nobene poškodbe. Dobil je celo nov bolid za nastop v kvalifikacijah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.