Grozljivi prizori pretepenih hrvaških huliganov

Foto: Epa
Foto: Epa
Novi šokantni prizori in podrobnosti pretepa med navijači na derbiju Partizana in Crvene Zvezde, v katerem so najkrajši konec potegnili - Hrvati!
Oglej si celoten članek

V hrvaških in srbskih medijih še vedno zelo odmeva sredini tekmi med Partizanom in Crveno zvezdo. Čeprav je pretep izbruhnil na tradicionalnem derbiju legendarnih beograjskih klubov, pa ozadje neredov kaže na precej nenavadne okoliščine. Med drugim se je v pretepu in kasneje v priporu znašlo pet hrvaških huliganov, ki naj bi bili za pot v Beograd angažirani z obljubo o denarni nagradi. 

Kot kažejo dosedanje ugotovitve policije, je pretep izbruhnil med dvema sprtima skupinama Partizanovih navijačev na južni tribuni Partizanovega stadiona. "Opozicija" naj bi imela ob sebi tudi šesterico hrvaških huliganov, medtem ko naj bi bilo na strani močnejše skupine okoli 60 Bolgarov. Skupini naj bi si bili že prej v laseh zaradi "prevlade na tribuni."

Nerede naj bi pričeli "pučisti", nakar je sledil brutalen spopad, pri katerem so dobesedno pokale kosti. Policija je skupini na svoj način ločila, pri tem pa v pripor poleg domačih huliganov odpeljala tudi peterico Hrvatov, vseh članov kickboxing kluba iz Splita. Na drugi strani naj bi se vsi bolgarski pomagači izmuznili policiji, navaja srbski Kurir. 

xxx

Posnetki iz garderobe, kjer so policisti imeli pod nadzorom zajete Hrvate, so zelo nazorni. Navijači so goli do pasu, obliti s krvjo in vidno v bolečinah. Ko so jim ukazali, naj gredo po stopnicah, nekateri niso mogli niti hoditi. 

Ni vedel, za bo za 100 evrov dobil toliko "batin"

Eden od hrvaških "rent-a-huliganov" je po poročanju Kurirja na zaslišanju priznal, da ga je angažirala neka oseba iz Beograda in mu ponudila 8.000 evrov za to, da bi varoval neimenovano VIP osebo na tribuni Partizana. Hrvaški 24sata pa piše, da je drug navijač potem, ko so ga policisti zajeli, dejal, da ni videl, da bo za 100 evrov pokasiral takšne udarce.

Med prijetimi Hrvati jo je eden še posebej hudo skupil, saj ima težke poškodbe glave. Hude udarce je dobil tudi Damir Tovarović, sicer borec tekmovanja MMA (mešane borilne veščine). Kot je njegova žena povedala za Index.hr, je pobegnil iz bolnišnice s počeno čeljustjo in pretresom možganov, a so ga nato v hotelu ujele specialne policijske enote. "Moj mož je šel v Beograd kot turist, gotovo pa mu niso plačali 10.000 evrov," trdi njegova soproga. 

Hrvatom je sodnik v Beogradu odredil mesec dni pripora zaradi begosumnosti, tako kot ostalim zajetim pa jim grozijo visoke kazni, celo do 12 let zapora. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:13 19. December 2017.

    Ni vedel, za bo za 100 evrov dobil toliko "batin" Če mene vpraša jih je dobo še dosti premalo.

  • 07:32 17. December 2017.

    Prav jim je...navijanje ni vec to ko je blo. Druzine si sploh ne upajo it vec navijat. To je samo …

  • 17:58 16. December 2017.

    Proti tej golazni je edino učinkovito sredstvo krepka palica ali pendrek! To bi morali upoštevati tudi pri nas!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.