Grozljivka Jana Oblaka: huligani kamenjali našega zvezdnika in soigralce

Foto: Epa
Foto: Epa
Za Atletico Madridom je večer iz najhujših sanj.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub Atletico Madrid s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom je v osmini finala španskega pokala moral priznati premoč Realu Sociedadu, ki je na domači zelenici slavil z 2:0.

Slovenski čuvaj mreže je v tej sezoni pri Atleticu prejel 36 golov na 29 tekmah, toliko jih je po podatkih statističnega portala Opta prejel v celotni lanski sezoni na 46 tekmah. Za Sociedad sta sicer v sredo zvečer zadela Adnan Januzaj (33.) in Alexander Sorloth (47.).

Foto: Profimedia Jan Oblak

A za nov slab rezultat Atletica in našega reprezentanta tokrat obstaja dober razlog, saj so bili nogometaši vidno pretreseni po izkušnji, katere so bili deležni tik pred tekmo.

Atletico je namreč ob prihodu na Anoeto pričakal peklenski sprejem, saj so vedno vročekrvni Baski madridske nasprotnike pričakali s pirotehničnimi sredstvi in točo kamenja, s katero so se spravili na njihov avtobus.

Nogometaši in strokovni štab Atletica so na srečo celotno grozljivko preživeli brez kakšnih poškodb, resnejšo škodo je utrpel le klubski avtobus, na katerem so domači navijači uspeli razbiti stekla.

Je pa zato šokanten sprejem pustil posledice na psihi gostujočih nogometašev, ki celo srečanje niso bili pravi, vse skupaj pa najlepše ponazori drugi zadetek Sociedada, ko so domači razblinili dvome o zmagovalcu po veliki napaki Atleticove obrambe.

A kljub vsemu trener Atletica Diego Simeone, ki je krizno stanje preživel v prvi vrsti Atleticovega avtobusa, ni želel krivdo pripisati domačim huliganom, saj je zatrdil, da ti dogodki naj ne bi vplivali na potek srečanja.

Prav tako ni bil kritičen do nasprotnih navijačev, temveč do zaščite pred tekmo. Ob prihodu do množice domačih navijačev namreč okoli avtobusa ni bilo več nobenih varuhov reda, kar so lahko domači navijači izkoristili in se spravili nad gostujočo ekipo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:33 22. Januar 2022.

    Dragi Jan Ti si najboljši, ko pa bo še obrambna vrsta na nivoju lanske sezone pa se nimate kaj bati... …

  • 07:51 21. Januar 2022.

    Strašno! Pa kaj potem? Doma naj bo, še tukaj ne bo dober za vsakogar. A ne, gospod tumasti "skrivani" ćefur!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.