Groznik: Moral bi ga nokavtirati

Foto: Žurnal24 Olimpija v finalu proti Salzburgu vodi z 2:1 v zmagah. Od končnega slavja jo loč
Boštjan Groznik je bil, čeprav ni prispeval zadetka, ena od ključnih figur tretje finalne tekme v ligi Ebel med Salzburgom in ZM Olimpijo. Ob zaostanku z 0:2 je premikastil Avstrijce in s tem poskrbel za preobrat.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Olimpija drugič presenetila Salzburg

Divis motiviran proti Vnuku in Zupančiču

Westlund: Na papirju so močnejši

Hokejisti Salzburga so pred domačimi navijači po 11 minutah vodili že z 2:0, ko je na sceno v slogu: Če vas ne moremo premagati, vas bomo vsaj pretepli; stopil hrust v zeleno-belem dresu Boštjan Groznik in s svojimi pestmi nagnal strah v kosti gostiteljev. Ti so v naslednjih 49 minutah le še enkrat zatresli mrežo odličnega Alexa Westlunda, Ljubljančani pa kar trikrat, odločilni zadetek pa dosegli že v prvi minuti podaljška, ko je Brendan Yarema po hitrem protinapadu najprej v mrežo poslal plošček, nato pa še sam pristal za hrbtom tragičnega lika pri gostiteljih vratarja Reinhardta Divisa .

" Remi Royer me je nekoliko izzival, na pot mi je stopil Josh Green, zato sva se stepla. Green se je bolj branil kot kaj drugega, držal me je za roke, zato nisem mogel izkoristiti vse svoje moči. Če ne bi posredovala sodnika, bi ga lahko nokavtiral. Ne le da bi ga lahko, moral bi ga (smeh). Ni bilo videti lepo, vendar to je hokej in to je čar te igre. Vsa čast navijačem!" je po tekmi razlagal strašni Groznik.


V prvi tekmi v Salzburgu so odločali kazenski streli, tokrat pa je odločitev padla že v podaljšku. © SPS

 

 
 

Če ne bi posredovala sodnika, bi ga lahko nokavtiral. Ne le da bi ga lahko, moral bi ga.

Boštjan Groznik

 
Prav pretep je bil ključen za preobrat, saj je Olimpija zaigrala bolje, a imela tudi obliko sreče, kar priznava tudi Nik Zupančič : "Danes smo imeli nekoliko sreče, vendar si je srečo treba priboriti. V prvi tretjini so bili gostitelji veliko boljši nasprotnik, imeli smo srečo, da smo jo odnesli le z 1:2, vendar najbolj pomembno je, da smo se vrnili v igro. Izkoristili smo napako njihovega vratarja in proti koncu dali vse od sebe, kar se je obrestovalo. Ko smo izenačili, smo pridobili na samozavesti. V podaljšku smo izkoristili prvo priložnost za gol in zasluženo zmagali."

Sreči se zahvaljuje tudi Bojan Zajc , pomočnik glavnega trenerja Mika Posme : "Imeli smo nekoliko sreče, a po slabem začetku smo se vrnili v igro, kar je zelo pomembno tudi s psihološkega vidika. Danes nam je uspelo več, kot smo si zamišljali. Malo se nam pozna utrujenost, a s srčno igro smo to nadoknadili. Gre za veliko zmago, ki jo moramo nadgraditi s četrtkovim uspehom v Tivoliju."

Kako pa je tekmo videl trener Posma? "Avstrijci so bili zelo močni. Tekma je bila zopet prepojena s čustvi, kar nam očitno bolj ustreza. Včasih se mora trener poslužiti tudi kakšne spremembe v igri in danes so se izkazale za pravilne. Včasih spremembe delujejo, včasih ne, vendar, če ne poskusiš, nimaš možnosti za uspeh."


Že v četrtek bo spet vroče in napeto, tokrat  v Tivoliju. © Saša Despot

 

Zmaje že v četrtek čaka nova, četrta tekma s Salzburgom, ki lahko ob morebitni zmagi močno prevesi tehtnico. Ob zmagi bi bili namreč le še eno zmago oddaljeni od naslova prvaka. Posma se tega dobro zaveda, enako pa tudi dejstva, da so njegovi varovanci že zelo utrujeni: "Morali se bomo hitro regenerirati, saj nimamo veliko menjav, in se dobro pripraviti na naslednji obračun v Tivoliju, ki bo prav gotovo težji od zadnjega. Zmaga bi pomenila zelo veliko v boju za naslov."

Nik Zupančič napoveduje pritisk Avstrijcev od prve minute: "Naslednja tekma je zopet nova zgodba. Salzburg bo zopet začel zelo agresivno. Tudi na gostovanjih ne popuščajo, kar so dokazali že na prvi tekmi v Tivoliju. Imajo več igralcev, kar je za njih velika prednost. Zmanjšati bomo morali izključitve in bolje odigrati z igralcem več." Zajc stavi na slabšo psiho nasprotnika: "Morali se bomo čim bolj spočiti. Naslednja tekma je nova tekma v seriji. Z morebitno zmago bi pridobili zelo veliko. Po današnjem porazu so Salzburžani psihično najbrž nekoliko padli, kar bomo poskušali izkoristiti."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.