Grška zmaga v Londonu

Foto: Epa
Foto: Epa
Enaindvajsetletni Grk Stefanos Tsitsipas je zmagovalec zaključnega turnirja najboljših osmih tenisačev sveta v Londonu.
Oglej si celoten članek

Stefanos Tsitsipas je v finalu premagal pet let starejšega Avstrijca Dominica Thiema s 6:7 (6), 6:2 in 7:6 (4). Za Tsitsipasa, ki je prvič v karieri nastopil na zaključnem turnirju sezone, je to največji uspeh v karieri. S tem je postal šesti najmlajši zmagovalec zaključnih turnirjev in prvi po Avstralcu Lleytonu Hewittu, ki je bil leta 2001 star dvajset let. Rekorder v petdesetletni zgodovini turnirja ostaja Američan John McEnroe, ki je 1978 lovoriko osvojil z devetnajstimi leti.

Zanimivo, da je vseh pet dosedanjih najmlajših zmagovalcev nato prišlo do številke ena na lestvici ATP. To so bili poleg McEnroeja in Hewitta še Pete Sampras, Andre Agassi in Boris Becker.

Turnir v Londonu je četrto leto v nizu osvojil igralec, ki do sedaj še ni zmagal na zaključnih turnirjih. Lani je bil to Nemec Alexander Zverev, 2017 Bolgar Grigor Dimitrov, še eno leto prej Škot Andy Murray. Nazadnje se je to zgodilo med letoma 1988 in 1991, ko so slavili Becker, Stefan Edberg, Agassi in Sampras.

"Odločilen je bil drugi niz, v katerem nisem imel več kaj izgubiti in sem se sprostil. V tretjem sem nato začutil nervozo, saj na tako pomembnem prizorišču še nisem nastopil, ko pa je šla zadnja žogica izven igrišča, pa je sledilo popolno olajšanje," je po dvoboju, ki je trajal dve uri in 36 minut, dejal Tsitsipas.

Med dvojicami sta naslov brez izgubljenega niza v celem tednu osvojila Francoza Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut, ki sta bila v finalu boljša od južnoafriško-novozelandske naveze Raven Klaasen/Michael Venus s 6:3 in 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.