Guardiola: "Robben je zame kot darilo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Münchenski Bayern je začel prvi del priprav v italijanskem Trentinu. Za medije je ponovno spregovoril Pep Guardiola.
Oglej si celoten članek

Na pripravah v Italiji ima Pep Guardiola skoraj popolno ekipo. Manjkata le Brazilca Dante in Luiz Gustavo ter Bask (španski reprezentant) Javi Martínez, ki so do nedelje nastopali na Pokalu konfederacij in so še na dopustu. Začetni del priprav z ekipo bo opravil tudi po poškodbi vračajoči se Holger Badstuber.

"Imamo skoraj trideset igralcev. Holger Badstuber je zelo pomemben igralec zame in za Bayern. Vesel sem, da je tu z nami," je glede nemškega reprezentanta povedal Guardiola. Nato je na direktno vprašanje povedal še svoje mnenje o Arjenu Robbnu, ki ima z bavarskimi navijači zelo pestro zgodovino. "Nogometaš kot je Robben, je zame kot darilo," je Katalonec izrazil polno podporo Nizozemcu.

"Rad imam žogo v nogah svoje ekipe"

"Glavni razlog takšnih priprav je spoznavanje z igralci. Sicer je pomembno tudi vse drugo: taktika, fizična priprava ... A največ bomo odnesli, če me bodo igralci spoznali in bom jaz dobro spoznal njih," je o zahtevnosti in vlogi začetnih priprav na novo sezono povedal nekdanji trener Barcelone.

"Ne maram videti, da ima nasprotnik žogo. Rad imam žogo v nogah svoje ekipe," je svoj taktični načrt "razkril" Pep, ki je že na Camp Nouu prakticiral igro z veliko posestjo žoge. Očitno se svojemu konceptu ne bo izneveril niti na Bavarskem.

"Vsi na Sabener Strasse so super"

Die Roten bodo v Trentinu trenirali dvakrat dnevno. Jutranja vadba bo odprta za javnost, tako so si že četrtkov dopoldanski trening lahko ogledali navijači in mediji. Popoldne pa bo moštvo vadilo za zaprtimi vrati. "Potrebujem čas z njimi brez zunanjih vplivov. So zelo pametni igralci in vedo, zaradi katerih stvari smo tu," je dejal Pep.

In kakšen je vtis Katalonca po tednu dni v Münchnu? "Moj vtis je zelo zelo dober. Ne samo zaradi igralcev, ampak zaradi vseh ljudi na Sabener Strasse. Zelo sem vesel, da sem tukaj," je sklenil Guardiola.

Katalonec je tako kot na prvi novinarski konferenci na vsa vprašanja odgovoril v nemščini, ki mu je tokrat delala že malce manj težav. Vsekakor spet všečna predstava Guardiole.  

Foto: EPA Pizarro Pizzarro Pizzaro Bayern München Kaiserslautern DFB Pokal Pizzaro podaljšal za še eno leto

Perujski napadalec Claudio Pizzaro je zvestobo bavarskemu nogometnemu velikanu iz Münchna podaljšal še za eno sezono, so danes potrdili v Bayernu.

34-letni Pizarro se je klubu iz Münchna, ki je letos osvojil trojno krono, naslovu evropskega prvaka so dodali še pokalno in državno lovoriko, pridružil leta 2001.

Leta 2007 so se razšli, pot ga je vodila najprej v Chelsea in nato še v Werder Bremen, nato pa je za Bayern znova zaigral v minuli sezoni. Za klub je odigral 281 tekem, na katerih je zabil 112 golov.

"Imam 34 let in podpis nove pogodbe z Bayernom je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Prepričan sem, da nas čaka še eno dobro leto," je po podpisu pogodbe dejal Perujec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.