Guardiola: Sem kot ženska

Foto: EPA
Foto: EPA
Katalonski nogometni strateg Pep Guardiola je nenehno v središču pozornosti. Bodisi zaradi kluba, ki ga trenutno vodi, to je za zdaj Bayern, ali zaradi kluba, ki ga bo vodil, to pa je Manchester City.
Oglej si celoten članek

Pep Guardiola bo trenersko pot po juniju, ko se bo nehala njegova bavarska zgodba, nadaljeval v Manchestru, kjer pri Cityju pričakujejo in upajo, da bodo tudi z njegovo pomočjo (in neomejenimi denarnimi vložki lastnikov) prevzeli primat v angleškem prvenstvu.

Guardiola je v petek prvič po objavi novice o bodoči selitvi spregovoril za nemške medije. Zavrnil je očitke, da bo zdaj, ko se ve za njegovo novo, neuradno tudi precej dobro plačano službo pri Cityju, popustil pri vodenju Bayerna.

"Sem kot ženska, lahko počnem veliko stvari naenkrat," je dejal Guardiola. Pri tem je imel v mislih svojo dvojno vlogo, v Nemčiji mora Bayern pripeljati do čim več lovorik, obenem pa mora že razmišljati, koga bi rad imel v svoji bodoči ekipi. "Vem, da je malo čudno, da pri Bayernu nekdo sam konča delo. Ampak na delo s to ekipo bom ostal osredotočen do konca," je še dejal in potem, preden je pogovor preusmeril na druge teme - Bayern danes čaka obračun v bundesligi s četrtim Bayerjem iz Leverkusna - še poudaril, da so v klubu za njegov odhod vedeli že mesec dni, pogovarjali pa so se o tej možnosti že od konca lanske sezone.

Guardiola je decembra sporočil, da ne bo več podaljšal pogodbe, v Münchnu bo tako delal tri leta, že takrat pa je jasno izrazil željo, da bi se preselil v Anglijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.