Guardiola šokiral navijače svojega kluba

Foto: Epa
Foto: Epa
Katalonski strokovnjak je razkril svoje načrte za prihodnost.
Oglej si celoten članek

Manchester City je na najvišji točki svojega zgodovinskega razvoja. Od prevzema s strani katarskih lastnikov nesramno bogati klub je v zadnjih štirih letih trikrat osvojil Premier League, v pretekli sezoni se je prebil do finala Lige prvakov in tam izgubil s Chelseajem (1:0).

Od leta 2016 na klopi Cityja sedi Pep Guardiola. Sloviti strateg je imel pred seboj velik cilj: osvojiti prestižno Ligo prvakov. Lani je prišel blizu, a spet ostal praznih rok, čeprav je v svojem mandatu za okrepitve zapravil že več kot milijardo evrov.

Tržnica Nepričakovan konec najdaljše poletne sage

Guardiolo pogodba na klub veže do leta 2023, torej še za naslednji dve tekmovalni obdobji. A že sedaj je dal vedeti, da sodelovanja s kolektivom s stadiona Etihad ne bo podaljšal.

"Sledeči korak (v moji karieri, op. a.) je poklic selektorja. Po sedmih letih pri Cityju bom potreboval premor. Moral se bom ustaviti in preveriti opcije, se učiti od drugih trenerjev ... Najbrž bom šel po tej poti," je za Goal dejal Guardiola.

"Rad bi treniral in vodil reprezentanco na Euru, na svetovnem prvenstvu ali na Copa América," je dodal katalonski strateg.

Guardiola je v preteklosti vodil Barcelono in Bayern München. Po službovanju v domačem klubu si je vzel leto premora, preden je prevzel taktirko na Bavarskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.