Gulbis namučil Nadala

Foto: Žurnal24 Rafael Nadal bo zaradi poškodbe izpustil finale Davisovega pokala.
V drugem kolu turnirja serije Masters v Madridu se je moral za zmago krepko potruditi domači adut Rafael Nadal, ki je dvoboj z Gulbisom dobil šele v treh nizih.
Oglej si celoten članek
 

Madrid (ATP), 2. kolo

G. Simon (FRA) : J. Blake (ZDA, 11) 3:6, 6:1, 6:4
M. Čilić (HRV) : F. Velasco (ŠPA, 13) 6:2, 6:3
A. Murray (VB, 15) : S. Bolelli (ITA) 6:0, 2:1 - predaja
R. Gasquet (FRA, 15) : M. Fish (ZDA) 6:7, 6:4, 6:3
R. Nadal (ŠPA, 1) : E. Gulbis (LAT) 7:5, 3:6, 6:3

V Španiji, natančneje v Madridu, se nadaljuje teniški turnir serije Masters. Teniški igralci so se pomerili v drugem kolu in gledalci so lahko uživali ob spremljanju nekaterih zanimivIh dvobojev, saj je izpadlo tudi nekaj nosilcev. Francoz Simon je v treh nizih izločil Jamesa Blakea, ki je sicer dobil prvo niz, vendar je v nadaljevanju povsem popustil. Simon je tako drugi niz dobil gladko s 6:1, tretjega pa s 6:4 in se tako veselil napredovanja v tretje kolo, kjer bo igral tudi Hrvat Čilić, ki je s 6:2 in 6:3 ugnal domačina Velasca.

V tretje kolo sta se uvrstila tudi Andy Murray in Richard Gasquet. Murray je s 6:1 dobil prvi niz proti Simoneju Bolleliju, ki je v drugem moral dvoboj predati. Gasquet se je moral za napredovanje kar krepko potruditi. Njegov nasprotnik Mardy Fish je namreč po podaljšani igri dobil prvi niz s 7:6, v nadaljevanju pa je Francoz vseeno stopil na plin, drugi niz je tako dobil s 6:4 tretjega pa s 6:3.

 

Preberite še ...

1. kolo: Bolelli šokiral Almagra
Teniška smetana na kupu

Za napredovanje se je moral potruditi tudi prvi nosilec turnirja in domači adut Rafael Nadal, ki je v tem kolu igral proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu, ki se je izkazal za zelo nepredvidljivega nasprotnika. Prvi niz je s 7:5 dobil Nadal, ki pa je v drugem nizu moral Gulbisu priznati premoč. Latvijec je ta niz dobil s 6:3, v zadnjem nizu pa je Nadal vseeno dokazal, zakaj je številka ena svetovnega tenisa. Gulbisu je prepustil zgolj tri igre in se tako uvrstil v tretje kolo. Sicer pa se je Nadal z nepostavljenim Gulbisom v letošnji sezoni že srečal, v Wimbledonu namreč. Prav tam mu je Latvijec ravno tako odvzel en niz, takrat prvega s 7:5. V nadaljevanju pa je Nadal Latvijca premagal s 6:2, 7:6 in 6:3.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.