Györ slavil, Krim (tudi) napreduje

Foto: Žurnal24 Tamara Mavsar je bila zbrana pri sedemmetrovkah in strelih iz igre. (Foto: Nik R
Györa ostaja zaklet za Krim Mercator. Ljubljančanke Madžark niso uspele ugnati niti na gostovanju. Domačinke so slavile s 26:21 (11:9), krimovke pa so se v četrtfinale uvrstile kot druga ekipa skupine D.
Oglej si celoten članek

Slovenske prvakinje so prvi del lige prvakinj končale s štirimi zmagami in dvema porazoma. Oba jim je zadal Györ. Ta je bil tako kot na prvi tekmi tudi tokrat premočan tekmec za ekipo, ki mora v zadnjem obdobju ob poškodbah Dragane Cvijić in Ljudmile Bodnjeve igrati brez prave krožne napadalke.

S tekmo sem pravzaprav zelo zadovoljna, vsaj kar zadeva igro v obrambi. S temi težavami s poškodbami, ki jih imamo, trenutno nismo sposobne premagati take ekipe, kot je Györ. Zadovoljna sem s pristopom igralk, v obrambi so dale največ, kar lahko, v napadu pa nimamo dovolj orožij, dovolj različnih rešitev.
Marta Bon, trenerka Krima

Györ tako ostaja ekipa, ki proti Krimu še ni izgubila. Tokratno zmago so Madžarke osvojile s čvrsto obrambo, ki so jo znale nadgraditi s protinapadi. Najboljša strelka pri domačih je bila Orsolya Verten s šestimi goli, pri gostjah pa sta Marina Vergeljuk (spet je povsem korektno odigrala na črti) in Tamara Mavsar dosegli po pet zadetkov.

Trenerka Marta Bon je tekmo začela z vratarko Sergejo Stefanišin, krilnima igralkama Majo Zrnec in Olgo Čečkovo, "nadomestno" krožno napadalko Vergeljukovo ter zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Andreo Lekić in Barbaro Varlec. Začetek tekme je nakazoval, da bi se lahko ponovila predstava s prve letošnje medsebojne tekme teh dveh klubov.

Rokometašice  Olimpije so se uvrstile v osmino finala pokala EHF, potem ko so v povratni tekmi tretjega kola doma premagale ukrajinsko Sparto iz Krivoj Roga s 30:25 (15:16). Olimpija je na prvi tekmi izgubila s 24:26.

Rokometaši Branika so v prvi tekmi tretjega kola pokala pokalnih zmagovalcev doma premagali češko Karvino z 28:22 (15:13).

Takrat je Györ nadziral tekmo od začetka do konca. Tudi danes so Madžarke hitro povedle s 3:0, medtem ko so gostje ob velikih težavah v napadu (igra ni stekla, strele zunanjih igralk je kot za šalo branila razpoložena Katrine Lunde Haraldsen) svoj prvi zadetek na tekmi prek Olge Čečkove dosegle šele v osmi minuti.

Domačinke so si v prvem polčasu priigrale največ štiri gole naskoka, v 21. minuti je Katarina Mravikova zadela po protinapadu za 9:5. Toda Ljubljančankam, ki so spet veliko menjale, se je po zaslugi nekaj obramb Stefanišinove in čvrstejše igre v obrambi uspelo vrniti. Tik pred koncem polčasa so se približale le na zadetek (9:10), na odmor pa so šle z dvema goloma zaostanka.

Foto: Žurnal24 Krim Gyor Marta Bon

Rezerv v Krimovi igri je bilo še veliko. Dolžnice so ostale predvsem zunanje igralke (Lekićeva na tekmi sploh ni zadela), ki so v prvem delu skupaj dosegle le tri gole. A v drugem delu se ni nič spremenilo. Če je bila obramba na primerni ravni, pa je bilo povsem drugače v napadu, kjer so gostje delovale precej nemočno.

Posledice so bile hude. Domačinke so z delnim izidom 6:0 (tri gole je po protinapadih prispevala Mravikova) že v 41. minuti vodile s 17:10, kar je že pomenilo bolj ali manj jasen odgovor o zmagovalcu tekme. Še posebej ob dejstvu, da Bonovi ni uspelo najti pravih rešitev za spet trdno Györovo obrambo. Domačinke so sicer na tekmi največ vodile za osem golov.

"S tekmo sem pravzaprav zelo zadovoljna, vsaj kar zadeva igro v obrambi. S temi težavami s poškodbami, ki jih imamo, trenutno nismo sposobne premagati take ekipe, kot je Györ. Zadovoljna sem s pristopom igralk, v obrambi so dale največ, kar lahko, v napadu pa nimamo dovolj orožij, dovolj različnih rešitev. Podrla se nam je igra, ker nimamo tipičnih krožnih napadalk. S tem so razorožene tudi naše zunanje igralke. Toda pomembno je to, da smo v drugem delu in da se danes ni poškodovala nobena izmed igralk," je povedala Bonova.

Liga prvakinj, skupina D, 6. kolo:

Györ : Krim Mercator 26:21 (11:9)
Verten 6, Mravikova in Görbicz 5; Vergeljuk in Mavsar po 5

Lestvica skupine D:
1. Györ 10, 2. Krim 8, 3. Zvezda (-1) 4, 4. Podravka (-1) 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.