Habertova dopolnila zbirko medalj

Foto: EPA
Foto: EPA
Francozinja Marie Dorin Habert je zmagovalka sklepne ženske tekme na svetovnem prvenstvu v Oslu.
Oglej si celoten članek

Na tekmi s skupinskim startom je Dorin Habert po 12,5 km teka in štirih streljanjih za 7,3 sekunde ugnala Nemko Lauro Dahlmeier in za 8,1 sekunde Finko Kaiso Mäkäräinen.

Devetindvajsetletna Habertova si je z brezhibnim streljanjem, tekmici na zmagovalnem odru sta morali po enkrat v kazenski krog, na SP pritekla že tretjo zlato medaljo, sicer pa v šestem nastopu na Holmenkollnu še šesto odličje. Skupaj ima Francozinja, ki je pred letom in pol postala tudi mati, zdaj že pet zlatih medalj s SP.

Osmoljenka tekme je Čehinja Gabriela Soukalova, ki je po četrtem streljanju odšla na progo kor druga, v zadnjem krogu pa ni našla moči, da bi se zoperstavila napadu Finke in Nemke. Slovenija na tekmi, kjer lahko nastopi le 30 najboljših tekmovalk, ni imela predstavnice. 

SP v biatlonu, skupinski start (Ž):

1. Marie Dorin Habert (Fra) 35:28,5/0
2. Laura Dahlmeier (Nem) +7,3/1
3. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 8,1/1
4. Gabriela Soukalova (Češ) 30,9/1
5. Anais Bescond (Fra) 39,2/2
...

Svetovni pokal, skupno: 

1. Gabriela Soukalova (Češ) 1039 točk
2. Marie Dorin Habert (Fra) 970
3. Dorothea Wierer (Ita) 889
4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 785
5. Laura Dahlmeier (Nem) 756
...
48. Teja Gregorin (Slo) 107
96. Andreja Mali (Slo) 2

99. Anja Eržen (Slo) 2
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.