Hadalin in Kranjec brez tekme, v slovenskem taboru nezadovoljni

Foto: Profimedia Žan Kranjec, Štefan Hadalin
Japonski organizatorji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Naebi so bili prisiljeni odpovedati preizkušnjo zaradi slabega vremena, sneženja, slabe vidljivosti in vetra.
Oglej si celoten članek

Na startu slalomske preizkušnje sta v Naebi bila tudi Slovenca Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki pa se tako kot tekmeci zaradi težav z vremenom nista spustila po progi. Za zdaj še ni znano, ali bodo nadomestili odpadli slalom. Doslej so izpeljali že devet slalomskih tekem v tej sezoni.

V slalomski razvrstitvi svetovnega pokala pred marčevskim finalom sezone vodi Norvežan Henrik Kristoffersen (552 točk), tesno za njim sta Francoz Clement Noel in Švicar Daniel Yule, ki zaostajata dve oziroma 57 točk. Najboljši Slovenec Štefan Hadalin je na 20. mestu (110 točk). Po Japonski sta na koledarju le še moška slaloma za pokal Vitranc v Kranjski Gori 15. marca in finalni 22. marca v Cortini d'Ampezzo.

Naslednji teden se bo svetovni pokal nadaljeval v Avstriji s trojnim tekmovalnim sporedom, alpsko kombinacijo s superveleslalomom in slalomom, specialnim superveleslalomom in specialnim veleslalomom.

Mednarodna smučarska zveza je na Daljnem vzhodu izpeljala le eno tekmo od načrtovanih dveh, sobotni veleslalom, na katerem je v zelo zahtevnih pogojih premierno zmago v svetovnem pokalu osvojil Hrvat Filip Zubčić, najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je z devetim mestom ubranil vodstvo v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala. Kranjec pred preostalimi tremi veleslalomi sezone (Hinterstoder, Kranjska Gora, Cortina d'Ampezzo) vodi z minimalno prednostjo 10 točk pred Norvežanom Kristoffersenom.

Kranjec je na šestih veleslalomih v sezoni zbral 344 točk, norveški izzivalec pa jih ima 334. Na tretjem mestu sta Francoz Alexis Pinturault in Zubčić, ki si delita 288 točk.

"Pogoji, kar se tiče kakovosti snega, so bili neprimerno boljši kot v soboto. Če so izpeljali sobotno tekmo, bi morali tudi nedeljsko. Sploh ni nujno, da bi bila tekma, vendarle gre za slalom, slaba. Tekmovali smo že v precej slabših razmerah in na manj kakovostnih podlagah," z odpovedjo japonskega slaloma ni bil zadovoljen trener slovenske ekipe Klemen Bergant.

Hadalin, ki je v soboto na veleslalomski tekmi ostal brez točk, se že v sredo odpravlja v Hinterstoder, kjer bo nastopil v petek na kombinaciji.

Kranjec, ki se v Evropo vrača v rdeči majici vodilnega veleslalomista, pa bo pred odhodom na nedeljski veleslalom v četrtek in petek opravil še dva veleslalomska treninga. "V tem trenutku še ne vemo kje. V torek in sredo se nam v Evropi namreč obeta poslabšanje vremena, tako da bomo ustrezno lokacijo izbrali v zadnjem hipu," je z Japonske še sporočil slovenski trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.