Odstopi favoritov premešali karte na vrhu

Foto: Epa štefan hadalin
Clement Noel je zmagovalec slaloma v Chamonixu. Nosilec rdeče majice Henrik Kristoffersen je odstopil v prvi vožnji, Daniel Yule, vodilni po polovici tekme, pa v drugi. Edini slovenski dobitnik točk je bil Štefan Hadalin na 18. mestu.
Oglej si celoten članek

Francoz Clement Noel je zmagovalec devetega moškega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v domačem Chamonixu. Na slalomu, ki so ga krojile spomladanske razmere, sta drugo in tretje mesto po napakah favoritov presenetljivo zasedla Norvežan Timon Haugan in Avstrijec Adrian Pertl.

Foto: Epa clement noel

Veliko napako je v finalu storil Švicar Daniel Yule, ki je zapravil idealno priložnost za prevzem vodstva v slalomskem seštevku. Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je odstopil že na prvi progi, je tako ubranil mesto vodilnega, čeprav se ni boril v finalu.

Noel se je s še tretjo slalomsko zmago v sezoni, pred Chamonixom je slavil tudi v Zagrebu in Wengnu, zavihtel na drugo mesto v slalomskem seštevku. Ima že 550 točk in je za 55 točk prehitel Yula, za Kristoffersenom pa zaostaja zgolj dve točki.

Za edine slovenske slalomske točke v Chamonixu je poskrbel Štefan Hadalin z 18. mestom (+2,16). Na prvi progi je bil 15. Žan Kranjec je bil prepočasen za finale.

V Chamonixu bo v nedeljo na sporedu še paralelni veleslalom.

V prvi vožnji, ki jo je postavil slovenski trener Jani Hladnik, je odstopilo kar 18 tekmovalcev.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.