Slovenci brez vidnejše uvrstitve

Foto: Epa
Foto: Epa
Alpski smučarji so se po 318 dneh v Alta Badii spet pomerili na slalomski tekmi za svetovni pokal.
Oglej si celoten članek

Zmagal je Švicar Ramon Zenhausern, ki se je na vrh zavihtel z osmega mesta po prvi vožnji. Drugi čas je vpisal Avstrijec Manuel Feller (+0,08), tretjega pa njegov rojak Marco Schwarz (+0,12). 

Vodilni po prvi vožnji, Italijan Alex Vinatzer, je s 23. časom finalne vožnje nazadoval na četrto mesto (+0,19).

Veliko sta v drugi vožnji izgubila Švicar Daniel Yule in Avstrijec Michael Matt. Slednji je v finalu napadel s tretjega mesta, a je bil na koncu šele 15. (+0,96). Yule je z drugega mesta padel na sedmo (+0,47).

Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je osvojil 20. mesto (+1,18), potem ko je bil po polovici tekme 17. Da bo nazadoval po lestvici, se je vedelo že ob prihodu v cilju, ko je po nastopu 14 od 30 finalistov zasedel šesto mesto. V zgodnjem delu proge je bil še konkurenčen takrat vodilnemu Švedu Kristofferju Jakobsenu, najhitrejšemu na drugi progi, vendar pa je v spodnjem delu po zadnjem merjenju vmesnega časa izgubil hitrost in v cilj prismučal z zaostankom 32 stotink sekunde

Aljaž Dvornik je bil z zaostankom 4,69 sekunde na predzadnjem 54. mestu med uvrščenimi prepočasen za drugo vožnjo.

"Bravo, Žan!" Kranjec izzval emocije belega cirkusa, podpora dežuje

Žan Kranjec, za katerim so čustveno naporni dnevi po smrti očeta, je bil v slalomu, ki kot izrazitemu veleslalomistu ni njegova primarna disciplina, s številko 32 zelo dobro na poti. Po drugem merjenju vmesnega časa pa je naredil klasično napako, zgrešil vratca ter ostal brez uvrstitve.

Izide tekme si oglejte TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.