Hadžić: "Do konca januarja bo pestro."

Foto: NK Olimpija/Facebook safet hadžić
Nogometni prvoligaš Olimpija je v senci ugibanj o novih lastnikih danes začel priprave za spomladanski del državnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Trener Ljubljančanov Safet Hadžić o prihodnji lastniški strukturi ni želel ugibati, je pa priznal, da moštvo čakajo spremembe, če ne drugega v igralnem kadru. "Do konca januarja bo še pestro pri nas," je dejal.

"Ni moja stvar, s katero upravo bom delal. Ne glede na to, katera bo, bo strokovni štab delal tako, kot je treba," je dejal Hadžić o napovedih skorajšnje spremembe pri lastništvu kluba. Sam se za svoje mesto v trenutno vodilnem moštvu prve slovenske lige ne boji, kot pravi, zanj štejejo predvsem rezultati.

Ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić je namreč tik pred prodajo kluba nemškim vlagateljem. Prenos lastništva naj bi se zgodil čez teden dni na izredni volilni skupščini kluba, do takrat morajo Nemci še poravnati kupnino.

Kot je dejal Hadžić, sam nima informacij o bistvenih spremembah v strategiji kluba v luči morebitne lastniške spremembe. "Naš cilj je osvojiti prvo mesto, kar mora biti cilj takega kluba, kot je Olimpija."

Za spomladanski del trener Olimpije napoveduje boj za prvo mesto predvsem z Mariborom, ki trenutno zaostaja za štiri točke, vendar ob tem ocenjuje, da je liga v tej sezoni postala bolj izenačena. "Aluminij je presenetil, Mura in Celje sta vedno v igri, a vsekakor mislim, da se bo prvenstvo odločalo med nami in Mariborom."

O igralski zasedbi Olimpije pričakuje skorajšnje odgovore uprave, katera koli to že bo. "Uprava bo morala povedati, če bo kakšen nov igralec prišel. Verjetno bo kdo odšel, to bo jasno do konca prestopnega roka (op. a. konec januarja)," je povedal.

V zadnjih dneh je namreč vse več ugibanj, da bo klub ne glede na izid prodaje potreben dodatnega financiranja s prodajo igralcev. Trenutno se govori predvsem o odhodu Mackyja Bagnacka, pa tudi Erica Boakyeja in Stefana Savića.

Hadžić je ob tem dejal, da v priprave vstopa z obstoječim igralskim kadrom, a se je pripravljen prilagoditi glede na razmere na trgu. "Želim si, da bi čim manj igralcev odšlo. Sicer sem na odhode pripravljen, a to bi pomenilo, da bi morali najti druge igralce."

Pri tem je dodal, da ima Olimpija nekatere morebitne okrepitve že ogledane, veseli pa se tudi morebitnega sodelovanja z Mladenom Rudonjo, ki naj bi pod nemškimi lastniki prevzel mesto športnega direktorja.

Olimpija bo pred nadaljevanjem prvenstva v drugi polovici februarja opravila prvi sklop priprav v Sloveniji, na začetku v Ljubljani, nato v Čatežu in znova v Ljubljani, konec januarja pa se bo odpravila v Turčijo, kjer bo tudi odigrala večino od okoli pol ducata pripravljalnih tekem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.