Hafnar: "Za nekaj let naprej ne vidim težav"

Foto: Šport TV
Foto: Šport TV
Nekdanji reprezentant Gregor Hafnar je zadovoljen s predstavami slovenske izbrane vrste. V Finalu daje malce več možnosti Litvi.
Oglej si celoten članek

Ste zadovoljni s predstavami slovenske izbrane vrste?
Težko je biti nezadovoljen. Užitek je bilo gledati fante, ki so res dali vse od sebe, se metali na glavo, igrali so kolektivno. To je to, kar pričakujem od reprezentance. Da ni igralcev, ki bi igrali zase, ampak vsi igrajo za en cilj. Normalno je, da imamo neke meje, menim, da je peto mesto realen rezultat. Lahko bi bilo tudi več, a najpomembneje je, da so se potrudili po najboljših močeh. Fantom ni nič za zameriti.

Ste pričakovali takšno spodbudo navijačev tudi po porazu v četrtfinalu?
To je ravno pokazatelj tega, kako so fantje igrali. Takrat ko daš vse od sebe, niti ne izgubiš. Tudi ko so izgubljali, niso dali le sto odstotkov na parketu, ampak 200. Porazi pa so sestavni del športa in veseli me, da tudi ljudje to tako razumejo.

Se vam zdijo tudi košarkarji presenečeni nad to podporo?
Neverjetna je bila ta povezava med igralci in navijači. Večino fantov poznam in res ni nobenega, ki bi bil vlekel po svoje. Sami izvrstni fantje, same super osebnosti in ni jih težko imeti rad. Še zlasti, ko igrajo na takšen način. Verjamem, da so kar presenečeni nad podporo, ki jo imajo. 

Kaj nam je zmanjkalo za polfinale? Morda neigranje Nebojše Joksimoviča proti Tonyju Parkerju?
Zdaj je lahko biti pameten, a če bi moral izpostaviti nekaj kar me je zmotilo ob tistem porazu, je zagotovo prva stvar Joksimović, druga pa to, da bi lahko proti Francozom poizkusili z igranjem cone v obrambi. Francozni ne slovijo ravno kot zelo dobra strelska ekipa. Ko vidiš, da nimaš več kaj izgubiti, pač poizkusiš. Postaviš cono, presenetiš tekmeca. Enostavno bi se morali stepsti, narediti kakšen manjši incident, ne tako, da se koga poškoduje, ampak zato, da se tekmecu vzame osredotočenost. Francozi so bili tisto tekmo res skoncentrirani, zelo težko jih je bilo premagati. V dvorani so bili vsi proti njim, a so odigrali vrhunsko. A pravim, da je lahko biti pameten za nazaj.

Kako naprej? Jaka Lakovič in Boštjan Nachbar razmišljata o slovesu od reprezentance.
Ena prednost je ta, da bo že naslednje leto svetovno, nato pa takoj novo evropsko prvenstvo. Ta ekipa bo kar ostala skupaj. Če k temu še dodamo Erazma Lorbka in še koga, bo to samo plus. Če se je Jaka tako odločil, mu moramo dati prav, zaslužil si je odmor. Vedno je dal celega sebe reprezentanca. Z Bokijem je enako. Treba jih je razumeti. Nimajo dopusta kot vsi ostali. Morda pa bo Boki ostal v Španiji, saj bo igral v Barceloni.

Kako je za temi fanti? Mlajšim generacijam ne gre več tako dobro kot nekoč.
Dobro je to, da ni treba zamenjati cele ekipe. Kar nekaj reprezentantov je mladih, zdaj so šli skozi dobro šolo. Veliko so se naučili. Če se bo dodalo še kakšna dva igralca, kar za nekaj let vnaprej ne vidim večjih težav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.