Hajduk: Cicarellija odnesla zvezda

Foto: Tomislav Gabelic/24sata
Foto: Tomislav Gabelic/24sata
Pavle Cicarelli, ki je odgovoren za retuširanje peterokrake zvezde na fotografijah nekdanjih Hajdukovih dresov na koledarju za 2012, ni več član uprave Hajduka. "Gre za privatizacijo slavne zgodovine Hajduka," o retuširanju meni dolgoletni navijač kluba Goran Novković.
Oglej si celoten članek

Pavle Cicarelli, za marketing zadolženi član uprave Hajduka, ki je bil najbolj odgovoren za retuširanje peterokrakih zvezd z dresov na koledarju za leto 2012, je izgubil svojo funkcijo. Nadzorniki v klubu so mu predlagali odstop, nakar je odvrnil, da bi tako priznal krivdo, sledila pa je njegova zamenjava. Potem ko je nadzorni odbor Mila Nižetića, še enega člana uprave, imenoval za vršilca dolžnosti športnega direktorja, dokler je Ivan Katalinić na bolniškem dopustu, je predsednik Hrvoje Maleša ostal edini član uprave. In ta edini član je dobil deset dni časa, da predrugači organizacijo kluba ter tako zniža stroške na kadrovski in strokovni ravni. Položaj Krasimira Balakova, bolgarske legende na Hajdukovi klopi, naj za zdaj še ne bi bil ogrožen.

"Boli me, kar se s Hajdukom dogaja v zadnjem času. Od rezultata pa vse do politike, ki je očitno na velika vrata vstopila v Hajduk, da bi iz njega napravila provincialni namesto evropski klub. Ko so Hajdukovi igralci na začetku 90. let odstranili peterokrako zvezdo z dresov, je bila to poteza za demokratično Hrvaško. Kar so člani vodstva kluba počeli s koledarjem, doživljam kot potezo za nedemokratično Hrvaško. Če bi tisti, ki so retuširali koledar za leto 2012, bolje razumeli odličen dokumentarec o Hajdukovi vojni lovoriki iz leta 1991, zmagi nad Zvezdo v Beogradu, bi morda dojeli, kakšno škodo povzročajo klubu s tovrstnimi potezami, brisanjem zgodovine. Pri tem se skrivajo za dizajnom. To je zanje nekakšna umetniška svoboda. Kakšna svoboda! Gre za privatizacijo slavne zgodovine Hajduka," je med drugim v komentarju za Slobodno Dalmacijo zapisal predsednik uprave Žurnala Medie in od malih nog navijač Hajduka Goran Novković.

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.