Hajduk in Partizan z novim trenerjem

Foto: Marijan Susenj/Pixsell
Foto: Marijan Susenj/Pixsell
V ponedeljek sta trenerja zamenjala dva izmed štirih največjih nogometnih klubov v nekdanji Jugoslaviji. Za novo opcijo na klopi so se odločili pri beograjskem Partizanu in splitskem Hajduku.
Oglej si celoten članek

Srbski nogometni prvoligaš iz Beograda Partizan bo sezono sklenil z novim trenerjem. Zaradi slabih izidov so po enem letu odslovili Vladimirja Vermezovića, njegov naslednik pa je postal 40-letni Vuk Rašović, nekdanji igralec Partizana ter nekdanji trener Partizanovega podmladka.

Črno-beli, branilci naslova srbskega prvaka, so na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah le dvakrat slavili zmago, največji tekmeci Crvena zvezda pa so se jim približali le na dve točki. Še pred enim mesecem je imel Partizan na prvem mestu razpredelnice 11 točk naskoka pred prvim zasledovalcem ter se jim je že nasmihala šesta zaporedna lovorika.

Upravni odbor beograjskega kluba se je odločil za pričakovano potezo in je razdrl sodelovanje z 49-letnim Vermezovićem, za novega trenerja pa imenoval dosedanjega trenerja Teleoptike iz Zemuna, podružnične Partizanove zasedbe. Rašović, ki je bil rojen v Dortmundu, je v tekmovalni karieri igral tudi za sofijsko Slavijo in Krila Sovjetov.

V Splitu ne gre po načrtih

V splitskem Hajduku so se odločili za spremembo v strokovnem štabu. Po nedeljskem porazu v hrvaškem prvenstvu proti Rijeki z 1:2, Reko sicer vodi nekdanji trener slovenske reprezentance Matjaž Kek, so na Poljudu odslovili trenerja Miša Krstičevića, za njegovega naslednika pa so izbrali 35-letnega Igorja Tudorja.

Hajduk je od leta 2000 zamenjal že 27 trenerjev, Tudor pa se je že takoj po imenovanju vpisal v klubsko zgodovino kot eden najmlajših trenerjev, ki so se usedli na klop slovitega kluba iz dalmatinske metropole. Tudor je v svoji karieri igral za Hajduk, Juventus in Sieno ter hrvaško reprezentanco, izkušnje z nogometnih zelenic pa bo skušal posredovati naprej kot trener članske ekipe. V zadnjem letu je že vodil Hajdukovo ekipo do 17 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.