Halepova ujela enega najboljših trenerjev na svetu

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanja prva igralka sveta bo združila moči z dolgoletnim trenerjem Serene Williams.
Oglej si celoten članek

Patrick Mouratoglou, dolgoletni trener ameriške teniške zvezdnice Serene Williams, bo zamenjal glavno varovanko. Potem ko se Williamsova počasi poslavlja od karavane, bo odslej skrbel za Romunko Simono Halep, prav tako nekdanjo številko ena svetovnega tenisa, poroča AFP.

"Simona me je pred odhodom na turnir v Indian Wellsu vprašala, če sem na voljo za treninge na moji akademiji v južni Franciji. Takrat sem jo zavrnil, saj sem bil zavezan Williamsovi. A po pogovoru z Američanko sem dobil dovoljenje za delo z Romunko s polnim delovnim časom," je dejal Mouratoglou.

Foto: Epa Patrick Mouratoglou

"Zaenkrat še ne vem, ali bo delo kratkoročno ali dolgoročno, to bo odvisno od Serene," je dodal Mouratoglou, ki Williamsovo trenira od leta 2012, pod njegovim vodstvom je osvojila deset od svojih 23 turnirjev za grand slam. Williamsova sicer zaradi poškodbe stegenske mišice ne igra vse od lanskega Wimbledona.

"Navdušena nad novim poglavjem. Gremo na delo," pa je tvitnila Halep, dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je bila brez trenerja, odkar se je septembra lani razšla z Darrenom Cahillom. Trenutno je na 20. mestu svetovne lestvice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.