Hamelin še tri kolajne od rekordne bere

Foto: EPA
Foto: EPA
Kanadčan Charles Hamelin je na olimpijskih igrah (OI) v Sočiju osvojil zlato kolajno v hitrostnem drsanju na kratkih progah v disciplini 1.500 metrov.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak iz Vancouvra 2010 na 500 metrov in v štafeti na 5.000 metrov ter tekmovalec, ki mu napovedujejo še več kolajn na teh OI, je imel za najhujša tekmeca Kitajca Han Tianyuja in Rusa Viktorja Ana.

29-letni Charles Hamelin, ki na 1.500 metrov ni bil med glavnimi favoriti, je tako le še tri kolajne – v Torinu je bil srebrn – oddaljen od tega, da postane najuspešnejši kanadski olimpijec v zgodovini. Velja dodati, da ga na teh igrah čakajo še tri discipline, v katerih ga poznavalci vidijo na stopničkah.

Najboljša polovica stekla v objem

"V vseh nastopih, ki sem jih danes opravil, sem načrte izpolnil do popolnosti," je za CBC News izjavil Hamelin, na družbenem omrežju Twitter pa takoj objavil: "1.500 m. OPRAVLJENO!"

Danes ga je v dvorani spodbujala tudi partnerica in reprezentančna kolegica Marianne St-Gelais, ki je v valu navdušenja s svojega sedeža stekla ob stezo in ga objela. St-Gelaisova je sicer uspešno prestala kvalifikacije na 500 metrov in v štafeti na 3.000 metrov. Manj uspešen je bil Hamelinov brat François, ki je prišel le v B-finale. An pa je z bronom poskrbel za prvo rusko kolajno v tem športu sploh.

Olimpijske igre, hitrostno drsanje na kratkih progah, 1.500 m (M), rezultati:

1. Charles Hamelin (Kan) 2:14,985 sekunde
2. Han Tianyu (Kit) 2:15,055
3. Viktor An (Rus) 2:15,062
4. John Robert Celski (ZDA) 2:15,624
5. Chen Dequan (Kit) 2:15,626
6. Lee Han-Bin (JKo) 2:16,466
7. Jack Whelbourne (VBr)
8. Sebastien Lepape (Fra)
9. Francois Hamelin (Kan)
10. Sin Da-Woon (JKo)
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.