Hamilton bo presegel Beckhamov zaslužek

Foto: Žurnal24 Na VN Turčije je Hamilton osvojil drugo mesto, zdaj je pred podpisom pogodbe z R
Dirkač formule 1 Lewis Hamilton bo po podpisu osebne sponzorske pogodbe postal najbolje plačani britanski športnik, na lestvici zaslužkarjev bo prehitel nogometaša Davida Beckhama.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton je v formuli 1 šele drugo sezono, svetovnega prvenstva še ni osvojil, skeptiki menijo, da ga tudi nikdar ne bo, svet ga pozna šele dobro leto dni, a bo po podpisu nove osebne sponzorske pogodbe že postal najbolje plačani britanski športnik. Hamiltonova petletna pogodba z moštvom McLaren Mercedes mu prinaša 75 milijonov funtov (94,3 milijona evrov) oziroma 15 milijonov funtov letno. V teh dneh bo podpisal triletno sponzorsko pogodbo z Reebokom v vrednosti 10 milijonov funtov (12,5 milijona evrov). Z letnim zaslužkom dobrih 18 milijonov funtov bo tako na lestvici najbolje plačanih britanskih športnikov prehitel doslej najbolje plačanega nogometaša Davida Beckhama, ki letno zasluži slabih 16 milijonov funtov (20,1 milijona evrov). A to še ni vse, Anthony Hamilton, Lewisov oče, se pogaja še o pokroviteljski pogodbi s Pepsijem, ki naj bi bila podobno visoka kot ta z Reebokom.

 

Preberite še

Prva zmaga Jacquesa Villeneuva po 11 letih
Rubens Barrichello želi rekordnih tristo dirk
Felipe Massa tretjič slavil v Istanbulu

Zmagovalec za zdaj petih dirk formule 1, šele 23-letni Lewis Hamilton, bi ob nadaljnjih uspehih na dirkališčih ter uspehih svojega očeta na marketinškem področju po pisanju britanskega časnika The Times do konca kariere voznika formule 1 presegel 500 milijonov funtov (628 milijonov evrov). Približno toliko jih je v 17-letni karieri in ob sedmih naslovih svetovnega prvaka zaslužil Nemec Michael Schumacher. Po podpisu pogodbe z Reebokom bo Hamilton postal eden od svetovnih amsadorjev podjetja, katerega zdaj predstavljajo že nogometaša Thierry Henry in Andrej Ševčenko ter boksar Amir Khan. Vodja McLarna Ron Dennis v preteklosti svojim dirkačev ni dovolil zasebnih sponzorskih pogodb, saj je želel, da so 100-odstotno predani delu v moštvu in moštvenim pokroviteljskim obveznostim. Hamilton bo tako postal prvi dirkač Rona Dennisa po Ayrtonnu Senni, ki bo podpisal osebno sponzorsko pogodbo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.