Hamilton dirkal ob hudi čustveni stiski

Foto: Epa lewis hamilton anthony hamilton
Britanski dirkač je med dirkašim koncem tedna za VN Mehike preživljal težke trenutke.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton si je s četrtim mestom na VN Mehike zagotovil peti naslov svetovnega prvaka (2008, 2014, 2015, 2017, 2018) in se izenačil s pokojnim Argentincem Juanom Manuelom Fangiom. Več naslovov od njega ima samo še Michael Schumacher (7).

Hamilton je peti dirkaški naslov osvojil le nekaj dni po smrti njegovega dedka, ki je leta 1955 iz Grenade emigriral v Veliko Britanijo.

"Za mano je zelo težak konec tedna, saj mi je v četrtek zjutraj umrl dedek," je razkril dirkač Mercedesa. "Ko nekdo umre, se cela družina še bolj poveže. Z očetom sva si bila že zdaj precej blizu, to pa naju je še bolj zbližalo. Nikoli ne bom pozabil, kaj je naredil zame, da sem danes lahko tukaj in da je naša družina tako uspešna."

VN Mehike Hamilton se je pridružil velikanu, še petič svetovni prvak

"Stremim k temu, da bi postal kot on. Močan temnopolt moški, oče in človek, ki je uspel narediti, kar je naredil on, čeprav je imel tako malo. Moj dedek je bil zelo ponosen nanj, ponosen na nas, da se je Hamilton zapisal v zgodovino," je povedal 33-letnik.

"To je bila najboljša sezona v moji karieri. Po lanskem naslovu sem si zastavil cilje. Kaj lahko izboljšam? Kako lahko postanem še močnejši, bolj osredotočen in učinkovit? Kako postati še boljši dirkač, ne samo v dirkalniku, temveč tudi v garaži, pri delu z inženirji v boksu in v tovarni? Vse to mi je letos uspelo. Ne vem, ali so to izkušnje, ki sem jih pridobil z leti, zagotovo mi je tudi to pomagalo," je prepričan Britanec.

Za petami največjemu Hamiltonu uspeva "nemogoče"

Foto: Epa lewis hamilton

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.