Hamilton: Kot bi se vozil skozi oblake

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V deževnih kvalifikacijah v Sepangu se je najbolje znašel Lewis Hamilton, ki je bil pet stotink hitrejši od Sebastiana Vettla. Dirkač Mercedesa je osvojil 33. najboljši startni položaj v karieri in se izenačil z Jimom Clarkom in Alainom Prostom.
Oglej si celoten članek

V dirko za VN Malezije se bosta iz prve vrste pognala Lewis Hamilton in Sebastian Vettel. Mercedes, ki je bil najboljši že na prostih treningih, je še enkrat potrdil primat v letošnji sezoni, medtem ko je Red Bull z drugim mestom Vettla in petim Daniela Ricciarda dokazal, da se prebuja iz zimskega spanja.

Vrstni red se v zaključku kvalifikacij, ki so jih zaznamovale deževne vremenske razmere, ni bistveno spremenil. Tik za Vettla se je zavihtel drugi dirkač Mercedesa Nico Rosberg, četrti pa je bil boljši od obeh Ferrarijev Fernando Alonso.

''Vedno je težko, kadar dežuje, a tokrat je bilo še težje zaradi dodatnega navora. Na koncu nisem videl ničesar, kot bi se vozil skozi oblake. Zadnjega kroga nisem mogel opraviti. Nisem videl, kje je proga, kje so ovinki, kdaj moram zavirati. Vesel sem, da je krog prej zadostoval za prvo mesto. Bilo je zelo blizu in vesel sem, da sem, kjer sem,'' je povedal Hamilton, ki je s 33. najboljšim startnim položajem dosegel nov mejnik v svoji bogati športni karieri. ''V veliko čast mi je, da se moje ime postavlja ob bok najboljšim britanskim dirkačem. Upam, da bom lahko še naprej uspešno zastopal svojo državo,'' je dodal nekdanji svetovni prvak.

Foto: Profimedia lewis hamilton sebastian vettel

Vettel: Težko, a ni nemogoče

Vettel se je moral zadovoljiti z drugim mestom, Red Bull pa je dokazal, da počasi zmanjšuje zaostanek za Mercedesom. ''Mercedes ima najboljši paket. V tem trenutku je favorit. Med ostalimi ekipami, ki jih poganja Mercedesov motor, Ferrarijem in nami ni velikih razlik. Zelo sem vesel, da smo, kjer smo po tako težki zimi. Trdo delo se nam je poplačalo,'' je povedal Vettel in poudaril, da Mercedes ni nepremagljiv. ''Težko jih bo premagati, a ni nemogoče,'' je optimistično napovedal Nemec.

Alonso presrečen po četrtem mestu

Foto: Profimedia fernando alonso Fernando Alonso je po kvalifikacijah dejal, da še nikoli v karieri ni bil tako vesel četrtega mesta. V drugem delu kvalifikacij je v dirkača Ferrarija trčil novinec Danil Kvijat, ki so ga komisarji razrešili krivde, in mu poškodoval levo obeso dirkalnika. Ko je že kazalo, da bo Alonso ostal brez nastopa v zadnjem delu kvalifikacij, je Ferrari odrešila rdeča zastava, ki je mehanikom prinesla dovolj časa, da so Špancu popravili njegov F14T, s katerim si je kasneje privozil četrto mesto.

''Zelo sem zadovoljen z razpletom kvalifikacij. Največji nasmeh po četrtem mestu v moji karieri,'' je povedal Alonso in se dotaknil še trčenja z ''agresivnim'' novincem. ''Nisem ga videl. Seveda je vozil agresivno glede na vidljivost, a srečo smo imeli, da smo lahko popravili dirkalnik,'' je dodal trikratni zmagovalec dirke v Sepangu. ''Jutri bomo pritiskali do konca. Če bo mokro ali suho, moramo vršiti pritisk,'' je še povedal dirkač Ferrarija.

Hamilton v eminentni družbi

Lewis Hamilton je v Sepangu osvojil 33. najboljši startni položaj v karieri, kar ga na večni lestvici uvršča na četrto mesto, ki si ga deli z Jimom Clarkom in Alainom Prostom:

1. Michael Schumacher (Nem) 68
2. Ayrton Senna (Bra) 65
3. Sebastian Vettel (Nem)* 45
4. Jim Clark (VBr) 33
. Alain Prost (Fra) 33
. Lewis Hamilton (VBr)*  33
7. Nigel Mansell (VBr) 32
8. Juan Manuel Fangio (Arg) 29
9. Mika Häkkinen (Fin) 26
10. Niki Lauda (Avt) 24
 . Nelson Piquet (Bra) 24

* - aktivni dirkači

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.