Hamilton najhitrejši, a mu bo kazen poslabšala uvrstitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hamilton najhitrejši v kvalifikacijah, dirko pa bo začel kot 11.
Oglej si celoten članek

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec kvalifikacij formule 1 pred veliko nagrado Turčije v Istanbulu. V spremenljivih razmerah je sedemkratni svetovni prvak prehitel moštvenega kolega, Finca Valtterija Bottasa in tekmeca v lovu za naslov, Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull). Kljub temu bo Hamilton dirko začel z 11. startnega mesta.

To je bil sicer 102. najboljši startni položaj v karieri za 36-letnika iz Stevenagea. Kljub temu bo na dirki le stežka prišel do 101. zmage v karieri, saj bo zaradi menjave komponent motorja istanbulsko preizkušnjo začel deset mest nižje kot 11.

V prvi vrsti bosta tako stala Bottas in Verstappen, v drugi pa Monačan Charles Leclerc (Ferrari) in Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri).

V dvoboju za naslov svetovnega prvaka ima sedem dirk pred koncem Hamilton dve točki naskoka pred Verstappnom, ki pa bo preizkušnjo začel v precej boljšem položaju in se lahko vrne na vrh razpredelnice.

Dirka za VN Turčije bo na sporedu v nedeljo bo 14. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.