Hamilton prekinil niz Red Bulla

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lewis Hamilton je dobil kvalifikacije pred VN Južne Koreje in prvič letos odščipnil najhitrejši startni položaj ekipi Red Bulla. Ob Britancu bo v prvi vrsti stal še novi/stari svetovni prvak Sebastian Vettel. Na tretjem mestu je končal Jenson Button, četrtem pa Mark Webber.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton z McLarnom je bil najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah pred nedeljsko preizkušnjo svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Južne Koreje. Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da kvalifikacij ni dobil dirkač moštva Red Bull. Svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel je za Britancem na drugem mestu zaostal za 22 stotink. Hamilton je na prvem startnem položaju nazadnje stal lanskega junija. Prvo mesto pa še kako veliko pomeni moštvu iz Wokinga, ki ga jutri čaka že 700. dirka svetovnega prvenstva F1.

Tudi v drugi startni vrsti bosta nedeljsko dirko začela voznika McLarna in Red Bulla. Tretji čas kvalifikacij je dosegel Hamiltonov moštveni kolega in rojak Jenson Button, četrtega pa Vettlov, Avstralec Mark Webber. V tretji vrsti bosta oba Ferrarija. Peti je bil namreč Brazilec Felipe Massa, šesti pa lanski zmagovalec dirke v Južni Koreji Španec Fernando Alonso. Za dvojcem iz Maranella so se zvrstili še Nico Rosberg (Mercedes), Vitalij Petrov (Renault), Paul di Resta in Adrian Sutil (oba Force India). Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher se tokrat ni uvrstil v zadnji del kvalifikacij in končal na 12. mestu.

Vettel je že pet dirk pred koncem sezone ubranil lanski naslov svetovnega prvaka formule 1. Nemec je za potrditev uspeha potreboval le eno točko, ki jo je prepričljivo dobil s tretjim mestom na dirki za VN Japonske v Suzuki.

"Vesel sem. Zelo sem vesel," je po prvem mestu Hamilton kar sijal od sreče in nadaljeval: "Vesel sem, da sem tukaj in zelo ponosen na to, kar je ekipi uspelo na nekaj zadnjih dirkah ter na Jensona, ki je zmagal na zadnji dirki. Ponosen pa sem tudi na to, da smo znova na prvem mestu in našo ekipo, ki edina lahko tekmuje z Red Bullom." Čeprav je Britanec s prvim mestom na kvalifikacijah zelo zadovoljen, pa opozarja: "Zelo sem vesel, toda točke se bodo štele na dirki."

"Znova smo vršili pritisk na njih (McLaren, op. p.) v kvalifikacijah in prišli zelo blizu. Bližje kot so pričakovali oni in bližje, kot smo pričakovali mi, tako da smo opravili dobro delo," pa je bil Vettel zadovoljen z drugim mestom.

VN Južne Koreje, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (McLaren) 1:35,820
2. Sebastian Vettel (Red Bull) + 0,222
3. Jenson Button (McLaren) + 0,306
4. Mark Webber (Red Bull) + 0,648
5. Felipe Massa (Ferrari) + 1,011
6. Fernando Alonso (Ferrari) + 1,160
7. Nico Rosberg (Mercedes) + 1,934
8. Vitalij Petrov (Renault) + 2,304
9. Paul di Resta (Force India) brez časa
10. Adrian Sutil (Force India) brez časa
11. Jaime Alguersuari (Toro Roso)
12. Michael Schumacher (Mercedes)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.