Hamilton: ''To se ne bo zgodilo''

Foto: EPA
Foto: EPA
Lewis Hamilton (Mercedes) je naveličan govoric, da želi Mercedes za sezono 2014 v ekipo pripeljati Sebastiana Vettla. Aktualnega svetovnega prvaka se je dolgo povezovalo s Ferrarijem, ekipa iz Brackleyja pa naj bi se v zakulisju podala v lov za dirkačem Red Bulla.
Oglej si celoten članek

Govorice o prestopu Sebastiana Vettla, ki je osvojil zadnje tri zaporedne naslove svetovnega prvaka, so v formuli 1 postale že prava stalnica. Nemškega dirkača se je dolgo povezovalo s selitvijo v Ferrari, kjer naj bi zamenjal Felipeja Masso. Brazilec je oktobra lani pogodbo s Scuderio podaljšal še za eno leto, zato so govorice o prestopu Vettla nekoliko potihnile, sedaj pa se ugiba o prihodnosti Nica Rosberga.

Niki Lauda, nekdanji dirkač in član Mercedsove garaže, ki je bil najbolj zaslužen za prestop Lewisa Hamiltona, naj bi želel nemškega dirkača zamenjati s trikratnim svetovnim prvakov.

Hamilton nad novimi špekulaciji ni najbolj navdušen. ''To ni nekaj, o čemer bi moral razmišljati, saj se to ne bo zgodilo,'' je povedal Britanec in dodal: ''Nico je dosegel najboljši startni položaj, zato si nedvomno zasluži, da ostane tukaj. Jaz sem pravkar prišel in gre mi dobro, tako da dvomim, da me bodo zamenjali.''

Red Bull želi Räikkönena?

Hamilton namerava pri Mercedesu ostati vsaj še dve leti in pol, takrat se mu namreč izteče pogodba, ob podaljšanju sodelovanja med Ferrarijem in Masso pa je za sezono 2014 pod vprašajem samo stolček Marka Webbra. Hamilton se s tem ne obremenjuje. ''To name niti malo ne vpliva. Zakaj bi? Všeč mi je, kjer sem. Imam dobro pogodbo in odličnega odvetnika, tako kot Mercedes,'' je dejal 28-letnik.

Po pričakovanjih analitikov naj bi Red Bull pred sezono 2014 okrepil dirkač Lotusa Kimi Räikkönen, ki bi s Vettlom tvoril enega izmed najbolj udarnih tandemov zadnjih let. Hamilton je nedavno dejal, da bi lahko ponovno dirkal ob Fernandu Alonsu, s katerim pri McLarnu v sezoni 2007 nikakor nista našla skupnega jezika, vendar je selitev Španca, ki ima sklenjeno pogodbo s Ferrarijem, v tem trenutku malo verjetna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.