Hamilton že pri številki 93, rekord tudi za Mercedes

Foto: Epa
Foto: Epa
Na stezi v Imoli so se dirkači formule 1 pomerili za VN Emilije Romanje.
Oglej si celoten članek

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Imoli. Na preizkušnji za VN Emilije Romanje je premagal moštvenega sotekmovalca Finca Valtterija Bottasa in Avstralca Daniela Ricciarda (Renault).

Z novo zmago, že deveto v tej sezoni in skupno 93. v karieri, se je Hamilton še bolj utrdil v skupnem vodstvu, kjer je Bottas njegov najbližji zasledovalec. Tretji v seštevku SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je na današnji dirki odstopil.

Z dvojnim uspehom pa si je moštvo Mercedes že dokončno zagotovilo konstruktorsko lovoriko v tej sezoni, za Mercedes je to rekordna sedma zaporedna konstruktorska zmaga v SP.

Korak nazaj Vettel umirja žogo: "Verjeti moram Ferrariju"

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni z dirko v Turčiji, do konca pa so skupno še štiri dirke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.