Hamiltonu to ni uspelo že skoraj dve leti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hamilton prvič po letu 2021 s prvega startnega položaja.
Oglej si celoten članek

Na dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Budimpešti bo v nedeljo s prvega startnega mesta začel Britanec Lewis Hamilton. Na današnjih kvalifikacijah je dirkač Mercedesa presenetil vodilnega v SP Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull) in si privozil prvi letošnji "pole position", pa tudi prvega po letu 2021.

Verstappen, ki je v tej sezoni prepričljivo najboljši in trdno na poti od novega naslova prvaka, je bil tudi na Madžarskem favorit za zmago v kvalifikacijah. A ob koncu so odločale le tri tisočinke sekunde, kolikor je bil hitrejši nekdanji svetovni prvak Hamilton.

Britanec je tako devetič v karieri osvojil najboljši startni položaj v Budimpešti. Nazadnje je na dirki s prvega mesta začel v Savdski Arabiji decembra 2021, skupno pa ima v karieri že 104 zmage v kvalifikacijah.

Na tretjem mestu je kvalifikacije končal Britanec Lando Norris (McLaren), četrti je bil njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Oscar Piastri. Iz tretje vrste bosta nedeljsko dirko s startom ob 15. uri začela Kitajec Zhou Guanyu (Alfa Romeo) in Monačan Charles Leclerc (Ferrari).

V seštevku pred 11. dirko sezone vodi Verstappen z 255 točkami. Drugi je danes šele deveti v kvalifikacijah Mehičan Sergio Perez (Red Bull) s 156 točkami, tretji pa Španec Fernando Alonso (Aston Martin), danes osmi, s 137. Zmagovalec kvalifikacij Hamilton je četrti s 121 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.