Hammonova na klopi Spursov

Foto: EPA
Foto: EPA
Becky Hammon je postala pomočnica trenerja pri prvakih lige NBA San Antonio Spurs.
Oglej si celoten članek

S tem je Becky Hammon postala šele druga ženska, ki bo na trenerski klopi v rednem delu lige. Prva je bila v sezoni 2001/2 Lisa Boyer, ki je sodelovala z ekipo Cleveland Cavaliers.

"Znašla sem se v odlični sredini. Zelo sem ponosna, priložnost je velika, a prav tako odgovornost," je ob podpisu pogodbe dejala 37-letna Hammonova.

Sedma najboljša strelka WNBA

Amreičanka, ki je igrala za rusko reprezentanco, ima še vedno pogodbo z žensko ekipo lige NBA iz San Antonia - Stars, po koncu letošnje sezone pa bo sklenila športno pot. V WNBA je odigrala kar 16 sezon in dosegla 5809 točk, kar jo na večni lestvici uvršča na sedmo mesto, četrta je po doseženih podajah (1687) in s 445 nastopi šesta po številu tekem v ligi. V povprečju je dosegala 13,1 točke, 3,8 podaje in 2,5 skoka na tekmo.

"Prepričan sem, da bo s svojim košarkarskim znanjem, etičnostjo in medosebnimi odnosi lahko veliko dala Spurs," je prihod pomočnice pokomentiral prvi trener ekipe Gregg Popovich.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.