Handanović brez težav na obisku pri Belcu

Foto: Epa
Foto: Epa
Odigrani sta bili uvodni tekmi 18. kola elitne italijanske nogometne lige.
Oglej si celoten članek

Vodilni Inter je primat utrdil z zmago pri zadnjeuvrščeni Salernitani (0:5). V vratih slednje prvič letos ni bil Vid Belec, zato pa je vso tekmo za goste branil Samir Handanović.

Inter je povedel v zgodnji fazi tekme, po predložku Hakana Çalhanoğluja je z glavo zabil Ivan Perišić. Domači so pretili z izenačenjem in po poskusu Joela Obija se je moral izkazati tudi Handanović, a še pred polčasom je s strelom iz bližine prednost gostov povišal Denzel Dumfries.

Drugi polčas se je začel z zadetkom Alexisa Sáncheza, še drugo asistenco je vpisal Çalhanoğlu. V zaključku srečanja sta za "petardo" zadela še Lautaro Martínez in Roberto Gagliardini.

Eriksen Žalosten zasuk v zgodbi nogometaša, ki je med Eurom doživel srčni zastoj

Lazio je brez večjih težav odpravil predzadnjo Genoo (3:1), ki pod vodstvom Andreja Ševčenka še ni okusila zmage. V prvem polčasu je iz bližine zabil Pedro, slavje Rimljanov sta potrdila Francesco Acerbi z glavo in Mattia Zaccagni v dvoboju ena na ena z vratarjem. Tolažilni gol za Ligurijce je z roba kazenskega prostora zabil Filippo Melegoni.

Vrhunec sobotnega dogajanja v Serie A bo obisk AS Rome v Bergamu pri Atalanti, v nedeljo pa se bosta na San Siru udarila pretendenta za naslov AC Milan in Napoli.

Serie A, 18. kolo:

Salernitana - Inter 0:5 (0:2)
Lazio - Genoa 3:1 (1:0)

SOBOTA:
Atalanta - AS Roma
Bologna - Juventus
Cagliari - Udinese

NEDELJA:
Fiorentina - Sassuolo
Spezia - Empoli
Sampodoria - Venezia
Torino - Hellas Verona
AC Milan - Napoli

LESTVICA:
1. Inter 43 (+1)
2. AC Milan 39
3. Atalanta 37
4. Napoli 36
5. Fiorentina 30
6. AS Roma 28
7. Juventus 28
...
17. Spezia 12
18. Cagliari 10
19. Genoa 10 (+1)
20. Salernitana 8 (+1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.