Handanović najboljši vratar Juge

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Dejan Stanković bo v torek spet motor na sredini igrišča pri Srbiji. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Branislav Ivanović Ivanovič Ivanovic Kevin-Prince Boateng Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 manu_vidic_ins Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jose Mourinho Dejan Stankovič Stanković Stankovic Foto: Žurnal24 Foto: Reuters Danijel pranjić, Hrvaška
Če je v vas vsaj ščepec jugonostalgika, si morate spodnjo galerijo obvezno ogledati. V njej sta dva novinarja predstavila reprezentanco Jugoslavije - če bi še obstajala - kot "evropsko Brazilijo".
Oglej si celoten članek
Reprezentance držav nekdanje Jugoslavije so do sedaj na vsakem svetovnem prvenstvu imele vsaj dva predstavnika. Tudi prvenstvo v JAR ni izjema. Tokrat bosta tam nastopili slovenska in srbska izbrana vrsta.

Sodelavca WAZ Eubserverja Augustin Palokaj in Željko Pantelić pišeta, da bi Evropa danes imela tako dobro ekipo, kot jo ima Brazilija, če Jugoslavija pred 20 leti ne bi izginila z zemljevida. Vsak trener, ki bi vodil morebitno Jugoslavijo, bi se ukvarjal s sladkimi skrbmi: težko bi se odločil za izbiro reprezentantov, saj iz območja nekdanje Jugoslavije prihaja veliko nadarjenih nogometašev.

Reprezentancam nekdanje Jugoslavije (Srbija, Hrvaška, Bosna, Črna Gora, Slovenija, Kosovo) je šlo letos veliko bolje kot nekdanjim državam Sovjetske zveze, kjer se nobena izmed ekip ni uspela kvalificirati na SP v JAR 2010.

Po nekaterih raziskavah bi reprezentanca Jugoslavije, če ne bi ta razpadla, leta 1994 postala svetovni prvak. A takrat nogometaši z območja Jugoslavije zaradi vojne na Balkanu niso smeli nastopiti na SP v ZDA. Štiri leta kasneje je Hrvaška na SP osvojila bronasto medaljo, Srbija pa je izpadla v osmini finala.

Novinarja sta sestavila vsak svojo enajsterico, in sicer Palokaj 4-4-2, Pantelić pa 4-2-3-1. Prvi je v svojo postavo uvrstil tudi Lorika Cano, ki je sicer rojen v Prištini na Kosovu, nastopa pa za Albanijo.

Formacija 4-4-2:

HANDANOVIĆ (SLOVENIJA, UDINESE)

ĆORLUKA (HRVAŠKA, TOTTENHAM), IVANOVIĆ (SRBIJA, CHELSEA), VIDIĆ (SRBIJA, MANCHESTER UNITED), CANA (KOSOVO, SUNDERLAND)

STANKOVIĆ (SRBIJA, INTER MILANO), MISIMOVIĆ (BOSNA, WOLFSBURG), MODRĆ (HRVAŠKA, TOTTENHAM), PJANIĆ (BOSNA, LYON)

DŽEKO(BOSNA, WOLFSBURG), OLIĆ (HRVAŠKA, BAYERN)

Formacija 4-2-3-1:


HANDANOVIĆ (SLOVENIJA, UDINESE)

IVANOVIĆ (SRBIJA, CHELSEA), SUBOTIĆ (SRBIJA, DORTMUND), VIDIĆ (SRBIJA, MANCHESTER UNITED), KOLAROV (SRBIJA, LAZIO)

STANKOVIĆ (SRBIJA, INTER), PRANJIĆ (HRVAŠKA, BAYERN)

KRASIĆ (SRBIJA, CSKA), MISIMOVIĆ (BOSNA,WOLFSBURG), PANDEV (MAKEDONIJA, INTER)

VUČINIĆ (ČRNA GORA, ROMA)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.